Logo

Άγνωστοι μαχαίρωσαν φύλακα της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου



 
 

Ομάδα νεαρών μαχαίρωσε φύλακα και προχώρησε σε καταστροφές στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου την ίδια στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. 

Συγκεκριμένα, κάποιοι πυρπόλησαν κάδους απορριμμάττων και έκαναν θρύψαλα τζάμια. Στο σημείο πήγαν δύο φύλακες της Πανεπιστημιούπολης, οι οποίοι προσπάθεησαν να τους σταματήσουν. Οι δράστες μαχαίρωσαν στην κοιλιά και στο πόδι τον ένα από αυτούς και τράπηκαν σε φυγή. 

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο 401, ενώ η αστυνομία προσήγαγε 13 άτομα. Στα πρόσωπά τους ο φύλακας δεν αναγνώρισε κάποιον από τους δράστες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για ναρκωτικά. 

Ο πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα, λέγοντας: «Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις