Logo

Γέμισε με "παραπληγικούς" γιατρούς η Μυτιλήνη!



 
 

mitilini_03-02-2011Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα! Τριάντα γιατροί που υπηρετούν στα κέντρα υγείας της Μυτιλήνης  εμφανίζονται ως “παραπληγικοί”!!

Το κόλπο αυτό εφευρέθηκε από τη  διοίκηση του Νοσοκομείου του νησιού, προκειμένου να τους επιστραφεί το  “επίδομα τροφής” το οποίο είχε παρακρατηθεί από τους μισθούς τους.

Το κωμικοτραγικό γεγονός έχει τις ρίζες του το 2008, όταν το υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να χορηγεί στους επιμελητές γιατρούς των κέντρων Υγείας, όπως και στους αγροτικούς γιατρούς, το συγκεκριμένο επίδομα.

Το ποσό ήταν 35 ευρώ το μήνα και κάλυπτε την αγορά “κολατσιού” τις ημέρες των εφημεριών.

Ωστόσο, στη συνέχεια το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκρινε ότι το “επίδομα τροφής” δεν ήταν νόμιμο ενώ ακολούθησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ζητούσε από τους γιατρούς την επιστροφή των χρημάτων που είχαν πάρει μέχρι τότε.

Τον Ιούλιο του 2010 όμως, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το σύστημα των εφημεριών, μια διάταξή του δικαίωσε τους γιατρούς και προέβλεπε ότι τα χρήματα που   είχαν λάβει για το “επίδομα τροφής” και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, έπρεπε πάλι να τα πάρουν πίσω!!!

Τότε βέβαια,  προέκυψε άλλο πρόβλημα. Όταν πρωτοπήραν το επίδομα που είχε καταχωρηθεί στις καταστάσεις μισθοδοσίας με τον κωδικό “διάφορες αποδοχές”, είχαν φορολογηθεί.

Όταν όμως αναγκάστηκαν να το επιστρέψουν στο κράτος, οι φόροι δεν τους δόθηκαν πίσω.

Επομένως, τώρα που το ξαναπήραν, θα κατέβαλαν τον ίδιο φόρο για δεύτερη φορά και για να μη συμβεί αυτό θα  έπρεπε επιγώντος να βρεθεί κωδικός μη φορολογήσιμος.

Τέτοιος ήταν μόνο εκείνος που αφορούσε το “επίδομα παραπληγίας”. Έτσι οι γιατροί βαφτίστηκαν παραπληγικοί και... ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ελλάς το μεγαλείο σου, που λέει και ο ποιητής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις