Logo

Άρτα: Μεγάλη φωτιά στο Κομπότι



 
 

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική στο Κομπότι Άρτας, στη θέση Πλατύ, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αργά το μεσημέρι.

Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν, αφότου κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν οι δυνάμεις, 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 32 πυροσβέστες, ένα αεροσκάφος και δύο τύπου πεζετέλ, αλλά και δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συμμετέχει και ο Δήμος Αρταίων με μία υδροφόρα, ένα μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά καίει δασική έκταση αλλά και ελιές, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται οικισμός.

Φωτιές στη Μεσσηνία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι η φωτιά φωτιά που εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αετός, του Δήμου Τριφυλίας, με 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Σε ύφεση τα μέτωπα στη δυτική Αχαΐα

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα της δυτικής Αχαΐας, χάρη στην κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, και δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή Μπούκα επιχειρούν ακομη 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Φώσταινα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Άμεση βοήθεια παρείχε και ο δήμος Δυτικής Αχαΐας, ειδικά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μπούκα, με βυτιοφόρο όχημα του δήμου, χωρητικότητας 18 τόνων νερού, το οποίο μπορεί να γεμίζει ταυτόχρονα με νερό τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου, είχε σταλεί και λεωφορείο του δήμου για να μεταφέρει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί η κοινότητα, ενώ, όπως προσέθεσε, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονταν και οι εθελοντές.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Άγκωνα Κεφαλονιάς

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή Άγκωνας, στην Κεφαλονιά.

Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 30 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεση της επιχείρησαν 7 οχήματα με 12 πυροσβέστες, καθώς και πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ. Δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-8-2019 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις