Logo

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκε Μοναστήρι [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια και για το λόγο αυτό έκλεισε ο δρόμος για τα βόρεια του νησιού. 

Οι πυκνοί καπνοί από τη μεγάλη φωτιά καλύπτουν και τον ουρανό της Αττικής, ενώ έντονη είναι και η οσμή καμένου στα βόρεια προάστια.

Όπως λένε οι πληροφορίες το πύρινο μέτωπο  κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας, Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει πευκοδάσος και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Αγριλίτσα.

Προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ωστόσο καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους 

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το δύσβατο έδαφος όπου μαίνεται η πυρκαγιά δυσχεραίνωουν το έργο της  πυρόσβεσης.

Μετά τις 08:00 η Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους ζήτησε και την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.

Ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλης Παληός  μιλώντας  στο ΑΠΕ είπε: «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σημειώνεται, ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 41 πυροσβέστες και έξι ομάδες ΜΕΤΠΕ με 12 πυροσβέστες.

Επίσης, από  αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά και στα Ιωάννινα

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα άλλη μία φωτιά στα Ιωάννινα.

Στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων φωτιά είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις