Logo

Θήβα: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο [βίντεο+φωτο]



 
 

Υπό έλεγχο τέθηκε, ενώ έκαιγε ανεξέλεγκτη για ώρες, η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη το πρωί στο χωριό Πρόδρομος της Θήβας.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο,  καθώς οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονο και είχαν δημιουργήσει  δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ «την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο που καίει δασική χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές και κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική».

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ ήδη χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη.

Το ένα πύρινο μέτωπο που απειλούσε πομνιοστάσια. τα οποία είχαν εκκενωθεί. τέθηκε πρώτα υπό έλεγχο. Ωστόσο το δεύτερο, ενισχυμένο από τους ανέμους που ξεπερνούσαν τα 7 μποφόρ συνέχιζε να καίει και να κινείται προς τον όρμο του Αγίου Ιωάννου, κοντά στην παραλία Σαράντη στον Κορινθιακό Κόλπο. Με αυτό το μέτωπο, που απειλούσε τις  παραλίες του Κορινθιακού αναμετρήθηκαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, καταφέρνοντας μετά από πολύωρη "μάχη" να το νθέσουν υπό έλεγχο. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Βαγγέλης Παληός, «καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθούν τα μέτωπα και αυτή τη στιγμή πυροσβεστικές δυνάμεις μπορούν και ελέγχουν την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα» ωστόσο όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις