Logo

Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: Ανήλικη σκοτώθηκε σε λούνα παρκ - Μία σύλληψη



 
 

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η κοινωνία του Αλμυρού Βόλου, καθώς  η λήξη του τοπικού παζαριού σημαδεύτηκε από το θανάσιμο τραυματισμό, από παιχνίδι στο λούνα πάρκ, μιας 14χρονης μαθήτριας που κατάγεται από την Βρύναινα. 

Οι αρχές μετά το δυστύχημα, που έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής,  προχώρησαν στη σύλληψη  της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ 

 Πως  το παιχνίδι κατέληξε σε τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η 14χρονη είχε ανέβει σε ένα από τα παιχνίδια του λούνα παρκ, το λεγόμενο «χαλί» και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε, χτύπησε σε άλλο παιχνίδι και στη συνέχεια  έπεσε στο κενό με συνέπεια να χτυπήσει στο κεφάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες, υποστηρίζουν ότι η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν.

Επίσης, μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα πάνω στο λεγόμενο «χαλί», αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας. Οσοι ανεβαίνουν, ασφαλίζονται με μία μεταλλική μπάρα που πέφτει μπροστά τους. Ομως, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών, η 14χρονη εκσφενδονίστηκε- έφυγε πάνω από τη μεταλλική μπάρα- και προσγειώθηκε στη μεταλλική βάση διπλανού παιχνιδιού του λούνα παρκ, όπως μεταδίδει η  ΕΡΤ.

Το τραγικό περισατικό έγινε λίγο πριν τις 23:00 της Παρασκευής και στο σημείο έσπευσε άμεσα  ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, πυροσβεστικό και αστυνομικό όχημα, ενώ παράλληλα είχε κινητοποιηθεί και κινητή μονάδα από το Νοσοκομείο Βόλου. 

Οι πυροσβέστες  απεγκλώισαν την 14χρονη και  αμέσως έγινε η μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως η ανήλικη υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά της.

Τη στιγμή του δυστυχήματος το παζάρι ήταν γεμάτο από κόσμο, που δεν μπορούσε να πιστέψει πως συνέβη αυτή η τραγωδία.

Σκηνές θρήνου εκτυλίχτηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου μεταφέρθηκε η σορός της ανήλικης μαθήτριας και έσπευσαν συγγενείς της που ενημερώθηκαν για το τραγικό νέο.

Τι υποστηρίζει μητέρα που ήταν με την κόρη της πάνω στο «χαλί»

Μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. Μεταξύ άλλων διερευνάται αν αυτό οφείλεται στη συνήθη λειτουργία του παιχνιδιού ή αν είχε συμβεί κάτι τη συγκεκριμένη στιγμή. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1,  ο πατέρας της άτυχης 14χρονης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ! Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο…

Σημειώνεται, ότι προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις