Logo

Οικογένεια ξεκινά από την Θεσσαλονίκη τον γύρο του κόσμου [φωτο]



 
 

Στα χνάρια του Ιουλίου Βερν, νεαρό ζευγάρι μαζί με την επτάχρονη κόρη τους ξεκινά από την Θεσσαλονίκη τον γύρο του κόσμου.

Ακολουθώντας την ρότα του μυθιστορήματος “ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, ο Άκης Τεµπερίδης, η Βούλα Νέτου και η μικρή Αναστασία, θα γυρίσουν τον κόσμο με ένα φορτηγάκι!

Βέβαια, ο δικός τους γύρος του κόσμου θα διαρκέσει 7 χρόνια αντί για 80 ημέρες όπως το φανταστικό ταξίδι του Ιουλίου Βερν.

Είναι το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού, καθώς η νεαρή οικογένεια ολοκλήρωσε πέρυσι το γύρο της Ευρώπης, διανύοντας περίπου 14.000 χιλιόμετρα και γνωρίζοντας διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς. Οι εμπειρίες τους από αυτό το ταξίδι αποτυπώθηκαν σε 300.000 φωτογραφίες και οι 200 ώρες οπτικού υλικού.

Στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού που ξεκινάει μέσα στις επόμενες ημέρες από την Θεσσαλονίκη, θα διανύσουν από όλη την Ασία.

 “Από το 2005 και έπειτα η ζωή μου άλλαξε και ξέφυγα από τα καθιερωμένα. Πήρα τη μεγάλη απόφαση να αρχίσω τα ταξίδια. Σε αυτή την απόφαση έχω δίπλα μου τη γυναίκα της ζωής μου. Μόνο που αυτή την φορά θα έχουμε και την 7χρονη κόρη μας, η οποία θα ζει με έναν ξεχωριστό τρόπο" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άκης Τεμπερίδης.

Ως προς το πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα για το παιδί τους, ανέφερε:

"Αυτή την χρονιά είναι να πάει στην δευτέρα δημοτικού. Έχουμε συνεννοηθεί με την δασκάλα της και όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω skype και ίντερνετ. Θα της στέλνει τις ασκήσεις και τα μαθήματα και η κόρη μας θα στέλνει τις εργασίες της μέσω ίντερνετ. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα και υπάρχει από πολλούς έντονη ανησυχία. Όμως θέλουμε και η κόρη μας να γνωρίσει όλο τον κόσμο όπως κάναμε και εμείς και να έχει ελευθερία αποκτώντας έναν άλλον τρόπο σκέψης”.

Για τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω, συμπληρώνει: "Πλέον δεν στεναχωριόμαστε για την κόρη μας, γιατί γνωρίζουμε ότι θα περάσει καλά, αλλά για τους ανθρώπους που αφήνουμε πίσω μας. Η σκέψη μας είναι πιο πολύ σε αυτούς, καθώς τα θέματα υγείας πάντα είναι μέσα στο παιχνίδι".

Δουλεύουμε μέσω ίντερνετ και έχουμε δίπλα μας χορηγούς

Ο Άκης είναι δημοσιογράφος και έχει συνεργασία με πολλά μέσα ενημέρωσης ώστε να έχει έσοδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

"Επειδή έχω πολλούς ακολούθους στα social media αναλαμβάνω την προβολή προϊόντων, όπου στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη τακτική. Επίσης, έχω συνάψει συνεργασία με ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και ιντερνιτικό site. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς από τα μέρη που επιθυμείς να βρίσκεσαι. Το θέμα αυτοκινήτου, το IVECO με το το οποίο θα κάνουμε πράξη όλα μας τα όνειρα και θα μας φιλοξενεί σε όλο μας το ταξίδι, θα έχει την απόλυτη στήριξη της κεντρικής εταιρείας. Έτσι αν πάθει κάτι, θα μπορεί να φτιαχτεί στην αντιπροσωπεία της εκάστοτε χώρας. Είναι ένα ταξίδι σταθμός και ανυπομονούμε να το κάνουμε. Και γνωρίζουμε ότι αφήνουμε πίσω μας ανθρώπους που μας νοιάζονται και μας αγαπούν... ” επεσήμανε.

Επίσης, η σύζυγος του, Βούλα, θα ασχοληθεί με μεταφράσεις και αυτό θα τους δώσει ένα πρόσθετο έσοδο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις