Logo

Διεθνές κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης - 2 Ελληνες οι ¨εγκέφαλοι¨ [βίντεο+φωτο]



 
 

Πολυεθνικό κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην πειρατική τηλεόραση μέσω ίντερνετ IPTV (Internet Protocol Television), εξιχνίασαν οι ιταλικές αρχές σε μια γιγαντιαία επιχείρηση που έστησαν σε συνεργασία με την Eurojust και την Europol.

Η διεθνής επιχείρηση των ιταλικών αρχών με κωδικό όνομα "Black IPTV", στήθηκε επί μήνες με εκτεταμένες έρευνες στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στη Βουλγαρία και στη Μάλτα όπου δραστηριοποιούνταν τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες οι οποίοι μάλιστα φέρονται εκ των ¨εγκεφάλων¨ της σπείρας.

Ο κάθε χρήστης πληρώνοντας 12 ευρώ το μήνα, μπορούσε  να παρακολουθεί παράνομα τηλεοπτικά προγράμματα μέσω της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης που είχαν στήσει παράνομα.

Η πλατφόρμα επέτρεπε την παράνομη επαναγορά, μέσω μιας μοναδικής συνδρομής έναντι του αντιτίμου των 12 ευρώ, των περιεχομένου πολλών πακέτων προγραμμάτων (Sky, DAZN, Mediaset, Netflix και Infinity).

Το κύκλωμα κέρδιζε πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, από την παράνομη διάθεση ποδοσφαιρικών αγώνων, σειρών ταινιών και άλλων τηλεοπτικών προγραμμάτων, χωρίς καμία άδεια και έγκριση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ιταλικές αρχές, στην υπόθεση εμπλέκονται 25 άτομα.

Σύλληψη Έλληνα μέλους της σπείρας

Σήμερα, Τετάρτη, συνελήφθη ο ένας από τους δύο Έλληνες που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του δεύτερου, κατασχέθηκαν εξοπλισμός και χρήματα.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται τρεις εταιρείες, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 80 ιστότοποι μέσα από τους οποίους γινόταν η παράνομη διάθεση των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει λογαριασμοί Paypal, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί μέσα από τους οποίους τα μέλη της σπείρας έπαιρναν τα χρήματα από τη μηνιαία συνδρομή των χρηστών της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης που διέθεταν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία έκλεισαν περίπου 200 servers, ενώ εντοπίστηκαν τοποθεσίες με πολλαπλούς servers που προορίζονταν για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας IPTV.

Κατασχέθηκε πλατφόρμα xstream codes

Μεταξύ άλλων οι ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν τη γνωστή πλατφόρμα xstream codes, μία πλατφόρμα από την οποία οι χρήστες μπορούσαν να δουν παράνομα συνδρομητική τηλεόραση. Πρόκειται ουσιαστικά για την πιο διαδεδομένη διεθνή πλατφόρμα IPTV (Internet Protocol Television) πίσω από την οποία κρύβονταν δύο Έλληνες, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές. 

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τουλάχιστον 23 υπόπτων. Η ζημία που προκλήθηκε από την πλατφόρμα Xtream Codes, εκτιμάται ότι φτάνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εταιρείες τηλεοπτικού περιεχομένου, στον ιδιωτικό τομέα και σε κρατικούς φορείς είναι τεράστιες» δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurojust Φίλιππο Σπιέτσια, σε συνέντευξη τύπου στη Χάγη. «Οι συνέπειες αυτής της παράνομης δραστηριότητας περιλαμβάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό, οικονομικές ζημιές και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε κίνδυνο» συμπλήρωσε.

Παρακολουθήστε βίντεο με τα ευρήματα των ιταλικών αρχών

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις