Logo

Ειδήσεις



 

Συγγενείς θυμάτων προσφεύγουν κατά της απορριπτικής διάταξης που εξέδωσε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας για τον τότε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον οποίο είχαν μηνύσει συγγενείς θυμάτων για ενέργειες που αφορούσαν το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας.


 

Αντίθετος για την ίδρυση των πέντε (5) τουλάχιστον περιφερειακών Πρωτοδικείων στην Αττική και στη λειτουργία τους από 16.9.2024 σύμφωνα με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.


 

Πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος απο την ακρίβεια. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία ...


 

Το directnews.gr, συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξαν με κοινή απόφαση τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ από τις 5 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου έως τις 5 π.μ. της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ...


 

Σοκάρουν οι εικόνες από την «εκκλησία του Καλού Ποιμένα» στο Ουέικλι του Σίδνει. Άνδρας εισέβαλε στο κτίριο και μαχαίρωσε τον ιερέα, αλλά και όποιον βρισκόταν εκείνη τη στιγμή δίπλα του.



 

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του στο Αρχαίο Θέατρο, ενώ έχει «δανείσει» τη φωνή του και σε πολλές διαφημίσεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


 

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εκτόξευσαν κατά του Ισραήλ Ιράν, Χεζμπολάχ και Χούθι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρία «κύματα»: Με drones, με βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και πυραύλους κρουζ. Η επιχείρηση ονομάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης «Αληθινή υπόσχεση». «Όποιος μας βλάψει, θα ...


 

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13-4) στην Νέα Σμύρνη, έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», όπου διεξαγόταν ο αγώνας Πανιώνιος – ΟΦΗ.


 

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα θύματα – ανάμεσά τους και ο δράστης- της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι σε μεγάλο εμπορικό κέντρο του  Σιδνεϊ το απόγευμα τοπική ώρα του Σαββάτου, γεγονός που συγκλονίζει την Αυστραλία και ολόκληρο τον κόσμο.



 

Την οργή των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη προκάλεσαν όσα υποστήριξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη σχετικά με το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση που είχαν μαζί της.



 

Συναγερμός σήμανε σε λιμενικό και ακτοφυλακή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (10/4) για την διάσωση μεταναστών, μετά από ναυάγιο, στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων. Η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής κατέληξε σε τραγωδία για μια οικογένεια, αφού πριν από λίγο εντοπίστηκαν νεκρά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, 3 αδερφάκια, όλα κοριτσάκια, ...