Logo

Ειδήσεις


 

Με την επιθυμία “να θέσει τέλος στην ατιμωρησία” η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FIJ) ξεκίνησε στον ΟΗΕ μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης αναφορικά με την ανάγκη να δημιουργηθεί μια “Διεθνή Σύμβαση για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης”. 

Περισσότεροι από 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πήγαιναν στο στάδιο “Ολύμπικο” της Ρώμης για τον αγώνα της ομάδας τους με την τοπική Ρόμα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού Repubblica, στο μετρό της ιταλικής ...


 

Δύο βαλίτσες και προσωπικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δολοφονηθέντα Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι βρήκε η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε σε ένα όχημα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κωνσταντινούπολη.


 

Εισαγγελίες, δικαστήρια, καθώς και Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία σε όλη την χώρα θα παραμείνουν κλειστά, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου λόγω της 4ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.


 

Το 23 μέτρων καράβι, που οι ερευνητές θεωρούν σίγουρο ότι είναι αρχαιοελληνικό, βρέθηκε σχεδόν άθικτο, με το ιστίο, το πηδάλιο και τις θέσεις των κωπηλατών ακόμα στη θέση τους, σε βάθος περίπου 2 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


 

Το ένα τέταρτο των προσθέτων τροφίμων που επιτρέπεται στην Ευρώπη πρέπει να απαγορευτεί, λαμβανομένων υπόψιν των “κινδύνων” που παρουσιάζουν αυτά για την υγεία, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου από τον οργανισμό υπεράσπισης των καταναλωτών, UFC-Que Choisir.


 

Τεχνικό πρόβλημα στο κύκλωμα ανακύκλωσης καυσαερίων των κινητήρων πετρελαίου υποχρεώνει την BMW να προχωρήσει στην ανάκληση ενός εκατομμυρίου οχημάτων για έλεγχο και αντικατάσταση του συστήματος. Η δυσλειτουργία του συγκεκριμένου στοιχείου μπορεί να οδηγήσει στη διαρροή γλυκόλης από το ψυγείο της ανακύκλωσης καυσαερίων, η οποία μπορεί ...


 

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχώρησε στην  ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, το οποίο επισημαίνεται ... 

'Ένας 37χρονος Αφροαμερικανός, σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα και κατά ανηλίκων, φέρεται να είναι ο ύποπτος για περιστατικό πυροβολισμών και απόπειρας ομηρίας στο campus του Πανεπιστημίου της Γιούτα στις ΗΠΑ, κατά το οποίο σκοτώθηκε μία φοιτήτρια. 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε εσπευσμένα κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, καθώς έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 10 Οκτωβρίου ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση του και να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια για τις σπουδές του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).


 

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες καθώς και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία όλης της χώρας θα είναι κλειστά, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής κλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.