Logo

Πιο ψηλά τα παιδιά που συλλαμβάνονται με εξωσωματική



 
 

paidia_solina_18-10-2010Tα «παιδιά του σωλήνα» είναι κατά 2,6 εκατοστά ψηλότερα από αυτά των οποίων η σύλληψη έγινε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο... 

χωρίς την παρέμβαση της επιστήμης.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από έρευνα νεοζηλανδών επιστημόνων οι οποίοι κατέγραψαν την ανάπτυξη περίπου 200 παιδιών. Ωστόσο για το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει ακόμα κάποια επιστημονικά τεκμηριωμένη ερμηνεία, καθώς οι ίδιοι οι ερευνητές δηλώνουν ότι με τα σημερινά δεδομένα το μόνο που μπορούν να εκφράσουν είναι υπόνοιες.

Έτσι, οι υποψίες των επιστημόνων της Νέας Ζηλανδίας στρέφονται προς την κατεύθυνση του διαφορετικού ορμονικού «προφιλ» των παιδιών που η σύλληψή τους έγινε με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αυτό το διαφορετικό «προφίλ», λένε, είναι ο παράγοντας που συντελεί στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων παιδιών.

Αυτή η διαφορά στις ορμόνες, συνεχίζουν οι επιστήμονες, είναι ενδεχόμενο να οφείλεται στη φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησαν οι μητέρες κατά τη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Μια άλλη πιθανότητα για τους επιστήμονες είναι διαφοροποίηση των ορμονών να οφείλεται στο επόμενο στάδιο της εξωσωματικής. Δηλαδή, στη φάση της 36ωρης καλλιέργειας που γίνεται στο εργαστήριο, αφού γονιμοποιηθούν τα ωράρια και λίγο πριν μεταφερθούν στη μήτρα.

Μια τρίτη εκδοχή που εκφράζει ο επικεφαλής της έρευνας έχει να κάνει με τις επιλογές των ίδιων των γιατρών που εφαρμόζουν τη μέθοδο της εξωσωματικής.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί επιλέγουν τα μεγαλύτερα και πιο ανεπτυγμένα γονιμοποιημένα ωάρια με στόχο την επιτυχία της τεχνητής αναπαραγωγής. Έτσι, δεν αποκλείεται η επιλογή του γιατρού να ευνοεί τη γέννηση παιδιών που είναι πιο μεγαλόσωμα από αυτά που συλλαμβάνονται χωρίς την επιστημονική βοήθεια.

Αναρτήθηκε 18-10-2010 από directNEWS

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18/10/10 από directNEWS.gr


Τελευταία Ευ ζην