Logo

Ιατρικές έρευνες: Γλιτώστε 5 νόσους με το ...περπάτημα



 
 

Τέλεια άσκηση θεωρείται το καθημερινό περπάτημα σύμφωνα με γιατρούς και ερευνητές πανεπιστημίων, ενώ θα έχουμε οφέλη στην Υγεία μας και ειδικότερα στην αντιμετώπιση τουλάχιστον πέντε νόσων.

Το περπάτημα βοηθά στην απώλεια βάρους, ρίχνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, ενισχύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, το περπάτημα αντιμετωπίζει τα γονίδια που προκαλούν αύξηση βάρους. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ εξέτασαν 32 γονίδια που προκαλούν παχυσαρκία σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους για να καθορίσουν πόσα από αυτά τα γονίδια παίζουν ρόλο στο σωματικό βάρος. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες που περπατούσαν γρήγορα για περίπου μία ώρα τη μέρα, οι επιδράσεις αυτών των γονιδίων είχαν μειωθεί κατά 50%.

Το δεύτερο όφελος σύμφωνα με άλλη μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, είναι ότι το περπάτημα για 15 λεπτά μπορεί να περιορίσει την επιθυμία για σοκολάτα και να μειώσει την ποσότητα σοκολάτας που τρώμε όταν είμαστε υπό πίεση. Τελευταία έρευνα μάλιστα επιβεβαίωσε ότι το περπάτημα μπορεί να μειώσει την επιθυμία για πρόσληψη αρκετών γλυκών...

Το τρίτο ...καλό με το περπάτημα είναι η μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Μελέτη της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρίας έδειξε πως οι γυναίκες που περπατούσαν επτά ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα είχαν 14% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, συγκριτικά με τις γυναίκες που περπατούσαν τρεις, ή λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

Το τέταρτο όφελος είναι πως το περπάτημα μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει επιστημονικά ότι το περπάτημα μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με τις αρθρώσεις. Μάλιστα εκτιμάται ότι το περπάτημα 8 χιλιομέτρων την εβδομάδα μπορεί να προστατέψει από την αρθρίτιδα. Ειδικότερα, το περπάτημα προστατεύει τις αρθρώσεις, στα γόνατα και τα ισχία που είναι πιο επιρρεπή στην οστεοαρθρίτιδα, ενισχύοντας τους μύες και διασφαλίζοντας την λειτουργία της άρθρωσης.

Το πέμπτο όφελος με το περπάτημα είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Θεωρείται ότι μπορεί να θωρακίσει την άμυνα του οργανισμού από την εισβολή των ιών του αναπνευστικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτη σε χίλιους άνδρες και γυναίκες που περπατούσαν τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, οι συμμετέχοντες είχαν 43% λιγότερες μέρες ασθενείας συγκριτικά με εκείνους που ασκούνταν μία φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο. Εξάλλου, τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης ήταν ηπιότερα, ενώ η ασθένεια τους διήρκεσε λιγότερο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Ευ ζην