Logo

Έξι συλλήψεις για κομπίνα εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Καλλιθέας



 
 

ika_8-3-2012Οργανωμένη κομπίνα σε βάρος του ΙΚΑ, που εκτιμάται ότι ζημίωσε το ίδρυμα κατά 12 εκ. ευρώ...

αποκαλύπτει έρευνα των αρχών μετά από καταγγελίες για πλαστές συνταγογραφήσεις και εικονικές νοσηλείες ασφαλισμένων.

Η Οικονομική Αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προχώρησε στη σύλληψη έξι στελεχών του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Καλλιθέα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που δεν δικαιολογούνται.

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια ορισμένων εκ των συλληφθέντων, ανακαλύπτοντας πολυτελέστατα αυτοκίνητα, ακόμα και κούτες γεμάτες μετρητά.

Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελίες συναδέλφων των συλληφθέντων, ότι υπάλληλοι των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών συνενοούνταν με ιδιώτες, για να εισπράττουν χρήματα από εικονικές νοσηλείες.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί, δεν δίσταζαν ακόμα και να... "ψαρεύουν" ασφαλισμένους που θα τους βοηθούσαν να κλέψουν χρήματα από τα ταμεία του ΙΚΑ.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση εμπλεκόμενου δήθεν ασθενούς, ο οποίος ομολόγησε:

«Προ μεγάλου χρονικού διαστήματος δεχθήκαμε τηλεφώνημα από υπαλλήλους του ΙΚΑ στην Καλλιθέα, οι οποίοι μας ρώτησαν αν θα θέλαμε να βγάζουμε ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, αν θέλουμε να έχουμε ένα καλό χαρτζιλίκι. Μας πρότειναν, λοιπόν, να εμφανιζόμαστε ως ασθενείς νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία ή να ζητάμε άλλες ιατρικές υπηρεσίες. Αυτοί θα εξέδιδαν τις σχετικές βεβαιώσεις και θα προχωρούσαν στις σχετικές καταγραφές στα βιβλιάριά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει δεσμευθεί συνολικό ποσό 6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις