Logo

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος [βίντεο]



 
 

stoxatzo_11-4-2012Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος με βάση ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής...

που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς.

Όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να απολογηθεί στην ανακριτή μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αφορά το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και τώρα ο πρώην υπουργός αναζητείται, προκειμένου να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

tsoxatzopoulos_syllhpsh_11-4-2012Για το λόγο αυτό τρία οχήματα της Ασφάλειας και τέσσρις αστυνομικοί μετέβησαν έξω από την οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου και εκτελέστηκε το ένταλμα με τη σύλληψη του κατηγορουμένου.

Ειδικότερα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξεμέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική ετοιρεία Ferrostaal μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας αλλά και στην οδό Κόμνα Τράκα.

Μάλιστα, τα χρήματα διαβιβάστηκαν στην Ελβετία, μέσω της τράπεζας Morgan Stanley.

Σημειώνεται, ότι η ανακρίτρια έχει εκδόσει εντάλματα σύλληψης και σε βάρος άλλων κατηγορουμένων, που φέρονται να ενήργησαν ως παρένθετα πρόσωπα, προεκειμένου να φθάσει η μίζα στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στη Γενική Ασφάλεια, όπου δήλωσε λακωνικά: "Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα."

Στο μεταξύ, η αστυνομία και το ΣΔΟΕ διεξάγουν έρευνες στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Ομήρου 8 στο Κολωνάκι.

Υπενθυμίζεται, ότι τη Μ. Τρίτη ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρης πρότεινε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού για το πλημμέλημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2010.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις