Logo

Συνελήφθη ο Γιώργος Κουρής [βίντεο]



 
 

KourhsΣυνελήφθη από αστυνομικούς την Τρίτη το πρωί ο μεγαλομέτοχος του ALTER και εκδότης...

της εφημερίδας «Αυριανή», Γιώργος Κουρής.

Οι διαδικασίες κινήθηκαν από τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, κατόπιν μηνύσεως που υπεβλήθη εις βάρος του εκδότη για την εταιρεία «ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ».

Ο Γ. Κουρής κρατήθηκε το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ απαίτησε τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην καταγράψουν εικόνες.

Σημειώνεται, ότι το αδίκημα για το οποίο είναι κατηγορούμενος τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν, ότι για την οφειλή αυτή έχει προχωρήσει σε ρύθμιση.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Το μεσημέρι της Τρίτης ο "μπαταξής" εκδότης οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πλημελλειοδικών Αθήνας, με ένα ασημί αυτοκίνητο NISSAN το οποίο έφερε συμβατικές πινακίδες.

Έξω από το εισαγγελικό γραφείο όταν είδε τους δημοσιογράφους σήκωσε προκλητικά τα χέρια του με τις χειροπέδες που φορούσε φωνάζοντας: «Στους πολιτικούς που κλέβουν δεν φορούν χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που δουλεύουν και δημιουργούν. Το Δημόσιο μου χρωστάει 15 δισεκατομμύρια δραχμές»!

Από την άλλη πλευρά εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του που έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και πολλούς μήνες είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο και του φώναζαν ειρωνικά: «Αφεντικούλι σε στηρίζουμε, μην πληρώσεις μία».


Kourhs

Kourhs

Αναβλήθηκε η δίκη

Για τις 30 Απριλίου αναβλήθηκε, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη του εκδότη Γιώργου Κουρή, ο οποίος συνελήφθη για χρέη προ το Δημόσιο, ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση, καθώς είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από τον, ιδιοκτησίας του Γ. Κουρή, τηλεοπτικό σταθμό Alter, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.

Ο Γιώργος Κουρής σε δηλώσεις του, μετά την αναβολή της δίκης, προανήγγειλε ότι «σήμερα κλείνει το Alter, εξαιτίας λίγων ανεγκέφαλων εργαζομένων, οι οποίοι "τα έπαιρναν" από κάποιους. Να πάνε εκεί, τώρα, να δουλέψουν» είπε.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους εργαζόμενους του Alter, ο εκδότης συνέχισε λέγοντας: «Εγώ πούλησα δύο κτήματα 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα έδωσα (τα χρήματα) και τα φάγατε...». Η φράση αυτή του κ. Κουρή εξόργισε τους εργαζόμενους, οι οποίοι του φώναξαν «η εποχή Αντρέα πέρασε, ήρθε η ώρα του Κορυδαλλού, μαζί με τον 'Ακη».

Εντός του δικαστηρίου ο εκδότης αναγνώρισε το επίδικο χρέος των 307.000 ευρώ και δήλωσε διατεθειμένος να υπαχθεί σε ρύθμιση για την τακτοποίησή του. Όπως ειπώθηκε στο Αυτόφωρο, ο κατηγορούμενος έχει, ήδη, υποβάλει σχετική αίτηση στην Εφορία. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για κρείσσονες αποδείξεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις