Logo

Αστυνομικοί κάλυπταν την εγκληματική ενέργεια κατά της Γ. Φαρμάκη



 
 

agloupas_6-8-2012Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας κατά του...

35χρονου επιχειρηματία, Αλέξανδρου Αγγλούπα, για την ενέργειά του να πυροβολήσει εν ψυχρώ μέσα στο σπίτι της την αδερφή της μνηστής του Όλγας Φαρμάκη, Γωγώ.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα το directNEWS.gr, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και όχι για ατύχημα όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει ο δράστης με την βοήθεια, δυστυχώς, αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, που μετείχαν στη διαδικασία της προανάκρισης (διαβάστε εδώ και εδώ).

Σημειώνεται, ότι η Γωγώ Φαρμάκη είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αριστερή μηροβουβωνική χώρα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της υγείας της.

Ωστόσο, κατά την προανάκριση, οι αστυνομικοί δεν κάλεσαν, όπως είχαν δικονομική υποχρέωση, ιατροδικαστή για να παραστεί στην αυτοψία του χώρου, ούτε έλαβαν καταθέσεος από σημαντικούς μάρτυρες.

Αρκέστηκαν, απλώς, να καταγράψουν τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος, αφού αλλοίωσε τον χώρο του εγκλήματος, υποστήριξε, ότι το όπλο του -ένα 45αρι Colt Defender- εκπυρσοκρότησε μόνο του(!!!) την ώρα που πήγε να το τοποθετήσει σε ένα τραπέζι που υπήρχε στο δωμάτιο της νεαρής ηθοποιού.

Χρειάστηκε να γίνει έγγραφη αναφορά από τον συνήγορο του θύματος, Γιάννη Απατσίδη, προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, για να σταλεί τελικά η δικογραφία στη Διεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και μετά από πολύμηνη έρευνα να καταδειχθεί η εγκληματική ενέργεια του νεαρού επιχειρηματία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Όλγα Φαρμάκη στηρίζει τους ισχυρισμούς του Αλέξανδρου Αγγλούπα και όχι της αδελφής της! Ωστόσο, στις δύο προανακριτικές καταθέσεις, που έδωσε, περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην πρώτη κατάθεση υποστήριξε, ότι ήταν σε άλλο δωμάτιο την ώρα που ακούστηκε ο πυροβολισμός, ενώ στην συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν παρούσα στην κρεβατοκάμαρα και είδε, ότι το όπλο του μνηστήρα της εκπυρσοκρότησε όταν πήγε να το βγάλει από το εσωτερικό του παντελονιού του για να το αφήσει κάπου και να παίξει με το σκυλάκι του θύματος…

«Με πυροβόλησε εν ψυχρώ»

Αντίθετα η Γωγώ Φαρμάκη, στις δικές της καταθέσεις, περιγράφει λεπτομερώς τη σκηνή του τραυματισμού της αναφέροντας μεταξύ των άλλων: «… Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ερχόταν η Όλγα. Έκατσα στο κεφάλι του κρεβατιού μαζεμένη από το φόβο μου με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και όταν ξαναρνήθηκα με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τί είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου, είδα τον Αγγλούπα να κρατάει ένα όπλο και να σημαδεύει, και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα. Τότε η Όλγα άρχισε να τον βρίζει και να τσιρίζει ζητώντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως κι έγινε. Μέσα στον πανικό μου και ενώ είχα τις αισθήσεις μου θυμάμαι πως καθόμασταν πίσω εγώ με την Όλγα και οδηγούσε ο Αγγλούπας που είχε πάρει μετά από όλα αυτά μαζί και τη Ζιζέλ».

Στην ίδια κατάθεση η νεαρή ηθοποιός συμπληρώνει: «Στο σημείο αυτό θέλω να πω πως από τότε που έγινε το συμβάν μέχρι σήμερα έχω μάθει ότι ο Αγγλούπας διαδίδει πως του έχω ζητήσει πολλά χρήματα για να αλλάξω την κατάθεσή μου. Για να μην πω τα πράγματα όπως πραγματικά έγιναν, ότι δηλαδή με πυροβόλησε εν ψυχρώ. Αυτό που διαδίδει είναι ένα μεγάλο ψέμα».

Μετά την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του Αλ. Αγγλούπα η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος και θα τον καλέσει σε απολογία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-8-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις