Logo

Δεν οφείλεται σε δηλητηρίαση με τοξική ουσία ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη



 
 

tsalikidhs_9-8-2012Οι νέες εξετάσεις, που διενεργήθηκαν σε δείγματα της σορού του Κώστα Τσαλικίδη,...

δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να "δείχνουν" την ύπαρξη κάποιας ύποπτης χημικής ουσίας, στην οποία να οφείλεται ο θάνατος του 39χρονου υπαλλήλου της Vodafone, το Μάρτιο του 2005.

Όπως είναι γνωστό, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο και ερευνάται εκ νέου, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας Τσαλικίδη, από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα  Χ. Λακαφώση.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας ο κ. Λακαφώσης είχε διατάξει την εκταφή της σορού, που έγινε τον Απρίλιο του 2012, προκειμένου να διενεργηθούν νέες τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα εξετάσεων επί των δειγμάτων τριχών και οστών, που ελήφθησαν από τη σορό, δεν προκύπτει δηλητηρίαση του Κώστα Τσαλικίδη με τοξική ουσία.

Όπως αναφέρει το "Βήμα" οι αναλύσεις στις τρίχες και τα οστά έγιναν με την χρήση ειδικής φασματομετρικής μεθόδου του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, με προϊστάμενο τον κ. Αριστείδη Τσατσάκη, πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Τοξικολογικών Εταιρειών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-8-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις