Logo

Μεθόδους Εφραίμ χρησιμοποιεί ο... εκδότης Πέτρος Κυριακίδης



 
 

kyriakidhs2_25-8-2012Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει στον χώρο της Δικαιοσύνης η βράβευση του προέδρου του εκδοτικού ομίλου ΝΕΠ...

Πέτρου Κυριακίδη, από τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Άκρας της Γκάνας, Γεώργιο.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στην Άνω Κυψέλη, προκειμένου ο Πέτρος Κυριακίδης να τιμηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso”- της οποίας είναι ιδιοκτήτης- για την προσφορά του στο ιεραποστολικό έργο σε χώρες της Αφρικής.

Όπως επεσήμαναν νομικοί κύκλοι, ο Πέτρος Κυριακίδης την ίδια ώρα είναι κατηγορούμενος για σωρεία εγκληματικών πράξεων, που σχετίζονται με την «υπόθεση της Proton Bank», ενώ του έχει απαγορευθεί και η έξοδος από τη χώρα.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν με νόημα, ότι ο βραβευθείς με το μεγαλόσταυρο του Τάγματος εκδότης διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συνέργεια σε απάτη και υπεξαίρεση, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Και κατέληγαν λέγοντας, ότι το όλο σκηνικό που στήθηκε από τον Πέτρο Κυριακίδη, θυμίζει τη... θεατρική παράσταση που έδωσε στη Ρωσία με την «Αγία Ζώνη της Παναγίας» ο περιβόητος ηγούμενος Εφραίμ, λίγο πριν απολογηθεί για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Εξάλλου, με θυμηδία και σκωπτικά σχόλια αντιμετώπισαν την βράβευση του Κυριακίδη και πολλοί δημοσιογράφοι που δούλευαν στα μαζικά μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας του και βρέθηκαν με κάθε άλλο παρά φιλεύσπλαχνο τρόπο στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη.

«Στην Ελλάδα στυγνός εργοδότης και στην Αφρική… φιλάνθρωπος» έλεγαν οι απολυμένοι δημοσιογράφοι. Και συμπλήρωναν: «Αλήθεια, ο πριν μία δεκαετία συνταξιούχος και τώρα αυτοαποκαλούμενος “διακεκριμένος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ”, πού βρήκε τον πακτωλό των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και εισέβαλε ως “πιράνχα” στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο;»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις