Logo

Οκτώ συλλήψεις σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατά της παιδικής πορνογραφίας



 
 

drivesΟκτώ άτομα συνελήφθησαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Λήμνο...

στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», κατά της παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οκτώ άτομα ηλικίας από 25 έως 53 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, από τα οποία τέσσερα στην Αττική, δύο στο Κιλκίς και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Λήμνο.

Για άλλους δύο ημεδαπούς σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κατερίνη και ο δεύτερος στη Κω.

Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά από ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, διαμοιράζοντάς το σε άλλους χρήστες, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Κω και Λήμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τριάντα τέσσερις (34) σκληροί δίσκοι Η/Υ

Τρείς (3) φορητοί Η/Υ

Πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών

Δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ο ένας προφυλακίστηκε.

Για τα δυο άτομα, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις