Logo

Επεισοδιακή κατάσχεση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και όπλων στα Χανιά [φωτο]



 
 

kissamos2Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια της σύλληψης...

δύο ατόμων, για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, όπλων και ναρκωτικών, που βρέθηκαν διάσπαρτα σε αποθήκες και αγροτεμάχια ενός 45χρονου στην Κίσσαμο Χανίων.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων, συνέλαβαν τον 45χρονος, καθώς και έναν 33χρονος Βούλγαρο εργάτη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της αντίστασης και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, μετά από πληροφορίες, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων πραγματοποίησε έρευνα στην οικία και σε αγροτεμάχιο του 45χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.543 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, ένα πιστόλι 0.45 in, 11 πλήρη φυσίγγια και δύο μαχαίρια

Ακολούθησαν έρευνες σε οικίες, αγροτεμάχια και αποθήκες του 45χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου, κατά τις οποίες βρέθηκαν:

Τρία (3) πολεμικά τυφέκια και τέσσερις (4) χειροβομβίδες

7.791 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Ένα (1) πιστόλι 7,62 mm και ένα (1) περίστροφο 0.32 in

Ένας (1) αυτοσχέδιος εμπρηστικός - εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 3 φιαλίδια βουτανίου, ακαριαία θρυαλλίδα & πυροκροτητή

199 πυροκροτητές

8.554 γρ. ζελατοδυναμίτιδας και 4.480 γρ. αμμωνιοδυναμίτιδας

444 μ. ακαριαία και βραδύκαυστη θρυαλλίδα

Ένα (1) κυνηγετικό δίκαννο και δύο (2) διόπτρες

Ένας (1) σιγαστήρας και δώδεκα (12) γεμιστήρες

Εξαρτήματα πολεμικών όπλων

Μία (1) ζυγαριά ακριβείας και έξι (6) γρ. κάνναβη

Κατά τις έρευνες συνελήφθη και ο 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, τον οποίο απασχολούσε ο 45χρονος ως εργάτη σε αγροτικές εργασίες, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 10 πλήρη φυσίγγια.

Οι δύο συλληφθέντες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψη τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-17-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις