Logo

MAT δακρυγόνα και προσαγωγές στις Σκουριές Χαλκιδικής [βίντεο+φωτο]



 
 

skouries_21-10-2012Στο αστυνομικό τμήμα Πολύγυρου επέστρεψαν αργά το βράδυ της Κυριακής, αφού...

πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης στην πόλη, οι διαδηλωτές που ζητούν την απελευθέρωση των 16 ατόμων, τα οποία έχουν προσαχθεί, μετά τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατά τις κινητοποιήσεις πολιτών ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  από τις 16 προσαγωγές οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις - υπάρχουν καταγγελίες ότι  ότι προσαχθέντες δέχθηκαν μεγάλη πίεση για να υπογράψουν τις εκθέσεις σύλληψης -  και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα. 

Επίσης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Χαλκιδική, ενώ στην Ιερισό κόσμος μαζεύτηκε στην πλατεία.

Όπως έγινε γνωστό, δύο προσαχθέντες βρίσκονται στο νοσοκομείο όπου λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα μεσήλικη την οποία, σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες, οι άνδρες των ΜΑΤ έβγαλαν από το αυτοκίνητο και την χτύπησαν με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της.

skouries9_21-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, την Κυριακή πολίτες που διαφωνούν με τη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σημειώθηκαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε εκτεταμμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν την επίθεση των ΜΑΤ "δολοφονική", καθώς λίγο πριν τις 19:00 αστυνομικοί έσπασαν με γκλομπ το παράθυρο αυτοκινήτου και έριξαν δακρυγόνο στο εσωτερικό του!

Ακόμη, οι διαδηλωτές έσβησαν μια φωτιά την οποία, όπως καταγγέλλουν, άναψαν προβοκάτορες στο δάσος. Παράλληλα, διαμαρτύρονται στην αστυνομία ότι καλύπτει τις προβοκατόρικες ενέργειες.

skouries2_21-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ ήταν σφοδρές και σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess, έχουν προσαχθεί 16 άτομα, ενώ υπάρχουν και δύο τραυματίες.

skouries3_21-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, ότι μεταξύ των προσαχθέντων περιλαμβάνονται έξι γυναίκες καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, Κώστας Ευθυμίου, που ανήκει στην παράταξη Κίνηση Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη.

skouries4_21-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν, ότι δέχθηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους κύκλωσαν και χρησιμοποίησαν χημικά και δακρυγόνα.

skouries5_21-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδηλωτές κάνουν λόγο για πρωτοφανή βία από τα ΜΑΤ. Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες από διαδηλωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τους έβγαλαν από τα αυτοκίνητα, τους κλώτσησαν και τους ποδοπάτησαν.

skouries6_21-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημειώνεται, ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και αντισυγκέντρωση ενάντια στους αντιδρώντες στη λειτουργία των μεταλλείων της Χαλκιδικής.

skouries7_21-10-2012


 

 

 

 

 

 

 

 

Στην αντισυγκέντρωση, συμμετείχαν μέλη σωματείων των εργαζομένων στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός, καθώς και οι πρόεδροι των δημοτικών και κοινοτικών κοινοτήτων των Μαδεμοχωρίων, που πραγματοποίησαν πορεία ξεκινώντας από το Παλαιοχώρι.

skouries8_21-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η κινητοποίηση των εργαζόμενων στα μεταλλεία έγινε κατόπιν εντολής της εταιρίας με απειλή μη καταβολής των δεδουλευμένων ή ακόμη και απόλυση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις