Logo

Στη φυλακή ο Χαρ. Σμυρλιάδης για το σκάνδαλο Εnerga - Hellas Power



 
 

energa_Smyrliadhs_1-11-2012Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, που είναι ο...

πρώτος εκ των κατηγορουμένων που πέρασε το ανακριτικό κατώφλι, μετά τη σύλληψη του ίδιου και άλλων τεσσάρων ατόμων για το σκάνδαλο Εnerga - Hellas Power, από το οποίο το Ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημιά 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, ο Χαρ. Σμυρλιάδης έδωσε την Πέμπτη πολύωρη απολογία για τα κακουργήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) στον ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις διαφθορας, Σπ. Γεωργουλέα. Ο τελευταίος, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας.

Υπενθυμίζεται, ότι όλοι συνελήφθησαν την Τετάρτη με βάση τα εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν σε βάρος τους, μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Οι κατηγορίες αφορούν κακουργηματική λαθρεμπορία (σχετίζεται με τη μη καταβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια) και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση αυτή είχαν ήδη ασκηθεί διώξεις και εκκρεμεί στην ανάκριση η σχετική δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου και απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, καθώς επίσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με κατηγορουμένους 11 άτομα, εκπροσώπους της ENERGA και της HELLAS POWER, καθώς και της ΔΕΣΜΗΕ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, παρότι εισέπρατταν το χαράτσι για λογαριασμό της ΔΕΗ , να μην απέδιδαν το ποσό που συγκέντρωναν στην Επιχείρηση.

Μετά, ωστόσο, τα νέα στοιχεία που έφτασαν στη Δικαιοσύνη και έδειχναν τραπεζικούς λογαριασμούς και εταιρείες που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές προχώρησαν στη άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης καθώς και στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των υπευθύνων των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2012 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών Energa και Hellas POWER


Τελευταίες Ειδήσεις