Logo

Αστυνομική κακοποίηση του ανάπηρου Τζαφέρ Κούρτ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ



 
 

anaphrou kakopoihsh1-1-2012Τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μοσχάτου για «βάρβαρη συμπεριφορά ενάντια στον τετραπληγικό...

Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Τζαφέρ Κουρτ, καταγγέλλει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ειδικότερα, στη σχετική καταγγελία της η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη συμπεριφορά των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου ενάντια στον τετραπληγικό Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Τζαφέρ Κουρτ.

Οι αστυνομικοί ανάγκασαν τον Κουρτ να διανυχτερεύσει σιδεροδέσμιος, αν και παραπληγικός, στο κρατητήριο το βράδυ της 26ης Δεκέμβρη 2012, μετά από έωλη δήλωση συνενοίκου της πολυκατοικίας του ότι δήθεν τον απείλησε με μαχαίρι.

Οι χειροπέδες στα χέρια ενός αγωνιστή της ελευθερίας, που έμεινε που έμεινε ανάπηρος στα μπουντρούμια του Τούρκικου καθεστώτος, είναι μια πράξη βαρβαρότητας που παραβιάζει βάναυσα τα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, έτσι όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

Ζητάμε την τιμωρία των αστυνομικών που πέρασαν χειροπέδες στον ακίνδυνο λόγω βαριάς αναπηρίας Τζαφέρ Κουρτ. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς πρόσφυγες και σε όλα τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως το Τζαφέρ Κουρτ.»

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) εξέδωσε για το ίδιο θέμα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει με λεπτομέρειες τα γεγονότα που κατά την άποψή της οδήγησαν στη σύλληψη του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα.

Συγκεκριμένα, η ΣΕΑΑΝ υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών του Α.Τ. Μοσχάτου προκαλεί ερωτηματικά, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή της:

«Ο συνάδελφος μας εδώ και ενάμιση μήνα, μετά από παρέμβαση μελών της ΣΕΑΑΝ απέκτησε ένα ειδικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο για αναπήρους για να μπορεί να μετακινείται λόγω του σοβαρού κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει (τετραπληγία).

Πριν δεκαπέντε μέρες εκλήθη η αστυνομία από συγκεκριμένο ένοικο της πολυκατοικίας που διαμένει στο Μοσχάτο, γιατί δήθεν το αναπηρικό αμαξίδιο του συναδέλφου εμπόδιζε τη διέλευση. Παρόλο που το πλήρωμα του περιπολικού που επισκέφτηκε το χώρο, κάτω και από την παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ, αναγνώρισε το δίκιο του ανάπηρου συναδέλφου, κάποιοι ανεγκέφαλοι ένοικοι συνέχιζαν τις νύχτες να κάνουν δολιοφθορές στο αμαξίδιό του.

Χθες το βράδυ, δρώντας με ύπουλο τρόπο, ο συγκεκριμένος ένοικος προκάλεσε επεισόδιο εις βάρος του συναδέλφου, αφού πρώτα χτύπησε το αμαξίδιό του και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, κατηγορώντας τον ότι τον απείλησε με μαχαίρι.

Από εδώ και πέρα ξεκινούν τα σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση των αστυνομικών υπαλλήλων του ΑΤ Μοσχάτου, που δέχτηκαν ως δεδομένες τις καταγγελίες του ενοίκου, πέρασαν χειροπέδες στο συνάδελφο, μπήκαν στο σπίτι του χωρίς εισαγγελική εντολή μαζί με τον καταγγέλλοντα και, αφού πήραν ένα μαχαίρι από την κουζίνα, τον κατηγόρησαν ότι με αυτό είχε απειλήσει τον ένοικο.

Αφού μετέφεραν υποβασταζόμενο τον ανάπηρο συνάδελφό μας στο Αστυνομικό Τμήμα, τον κράτησαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο για να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο, αποδέχτηκαν με εξαιρετική ευκολία την ψευδή μήνυση του συγκεκριμένου ενοίκου, που φάνηκε να έχει πολύ καλές σχέσεις με τα στελέχη του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος, αφού τον άφησαν ελεύθερο, παρόλο που κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του από τον ανάπηρο Τούρκο αγωνιστή για ψευδή καταμήνυση.

Ο Τούρκος αγωνιστής ανάπηρος πολιτικός πρόσφυγας, αφού ταλαιπωρήθηκε μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι, τελικά παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα σε τακτική δικάσιμο για τον Απρίλη του 2013.

Προειδοποιούμε, ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγωνιστών της ΣΕΑΑΝ και ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν σαν αδύναμος κρίκος οι μετανάστες ανάπηροι και πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας που συμμετέχουν οργανωμένα στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα αλλά και στο γενικότερο λαϊκό κίνημα.

Τα κίνητρα αυτής της στημένης υπόθεσης γρήγορα θα αποκαλυφθούν και οι εμπνευστές και τα εκτελεστικά όργανα αυτής της βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι στον Τούρκο ανάπηρο αγωνιστή θα παραδοθούν στην κοινή καταδίκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

- Ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και μετανάστες ανάπηρους και πολιτικούς πρόσφυγες.

- Όχι στην ξενοφοβία και το φασισμό που αποτελεί όπλο της πλουτοκρατίας ενάντια στα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, ενάντια στους ανάπηρους Έλληνες και μετανάστες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-1-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις