Logo

Εξάρθρώθηκε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη



 
 

vrefos1 17-1-2013Αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσαν, μετά από μεθοδική έρευνα, κύκλωμα...

που προέβαινε σε αγοραπωλησίες βρεφών.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 51 ετών, 30 ετών και 29 ετών (δύο άνδρες - μία γυναίκα αντίστοιχα), ως μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων και των τριών συνεργών τους που αναζητούνται σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και απόπειρα παράβασης του Νόμου «Περί υιοθεσίας».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 29χρονη στις 13-01-2013 μετέβη με τον σύντροφό της, ο οποίος αναζητείται, από τη χώρα τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η ανωτέρω να γεννήσει και στη συνέχεια να διαθέσουν το βρέφος προς υιοθεσία, αντί του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ.

Κατά την άφιξή τους στη πόλη της Θεσσαλονίκης, τους ανέμενε 39χρονη ομοεθνής τους, η οποία ομοίως αναζητείται και τους οδήγησε στο προαναφερόμενο νοσοκομείο.

Επίσης, η 39χρονη Βουλγάρα θα μεσολαβούσε προκειμένου το νεογνό να δοθεί προς υιοθεσία σε ζευγάρι Ελλήνων.

Την Τετάρτη αστυνομικοί, μετέβησαν στο εν λόγω νοσοκομείο, όπου η 29χρονη είχε ήδη γεννήσει βρέφος (αγόρι), ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας κατ' εντολή της 39χρονης, αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την 29χρονη στην παραλαβή του νεογνού και στην περαιτέρω μεταφορά του σε ασφαλές μέρος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αγοροπωλησίας του.

Μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι προαναφερόμενοι τρεις δράστες συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό παρέμεινε για φροντίδα και περίθαλψη στο προαναφερόμενο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων εμπλεκόμενων, καθώς, επίσης, εξετάζεται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις