Logo

Huffington Post: Πόσο ακόμα μέχρι τη χούντα;



 
 

huffΜε εμφύλιο πόλεμο και πραξικόπημα, προβλέπει ότι θα τελειώσει η κρίση στην Ελλάδα...

άρθρο της Huffington Post, με τίτλο "Ελλάδα: Πόσο ακόμα μέχρι τη χούντα".

Το άρθρο χαρακτηρίζει τη χώρα ως καζάνι που βράζει, μέσα στη μιζέρια και τη βία, την ώρα που η πολιτική ζωή κινείται προς τα άκρα, υιοθετώντας μια καταστροφολογική ρητορική.

Ο αθρογράφος, Μπιλ Φρέζα*, περιγράφει τη ζοφερή αλυσίδα της ελληνικής παρακμής, από την αύξηση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, στην αποψίλωση των δασών για την προμήθεια καυσόξυλων και στη μόλυνση της ατμόσφαιρας από την καύση ακατάλληλων θερμαντικών υλών και από την καλπάζουσα ανεργία, στις καθημερινές απεργίες, στις αυτοκτονίες μεσηλίκων και ηλικιωμένων, στην άνθηση της μαύρης αγοράς.

Στα παραπάνω, συνεχίζει το άρθρο, έρχεται να προστεθεί ένα κύμα βίας και εγκληματικότητας. Μια σειρά μικρής κλίμακας βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων, που έχουν ταρακουνήσει την Αθήνα, περιπλανώμενοι ροπαλοφόροι κακοποιοί που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους μετανάστες και τις μειονότητες, πυροβολισμοί μέσα από τα παράθυρα γραφείων πολιτικών που έχουν χάσει τη λαϊκή εύνοια, επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και σπάνιες συλλήψεις για τα παραπάνω εγκλήματα.

«Πόσος καιρός θα περάσει πριν κάποιος συλλάβει την έξυπνη ιδέα να οργανώσει μια πυρκαγιά τύπου Ράιχσταγκ;», διερωτάται ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

«Μελετήστε τον ελληνικό χαρακτήρα και θα βρείτε ένα αίνιγμα αντιθέσεων. Από τη μία πλευρά, έχετε την καρικατούρα του τεμπέλη, φυγόπονου που φοροδιαφεύγει πίνοντας ούζο με τους φίλους του στην ταβέρνα, καθώς συλλέγει χρήματα από μια αργομισθία που του εξασφάλισε ο θείος του. Από την άλλη, έχετε ένα μαχητικό πνεύμα, τόσο έντονο, ώστε ακόμη και ο Χίτλερ επαίνεσε την πολεμική ανδρεία των Ελλήνων, όταν αναγκάστηκε να εκτρέψει έξι μονάδες της Δωδέκατης Στρατιάς του γερμανικού στρατού για να τους βάλει κάτω: "Για το καλό της ιστορικής αλήθειας πρέπει να βεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, από όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με τόσο θάρρος και με τη μεγαλύτερη περιφρόνηση για τον θάνατο".

Μιλάμε για έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Όποιος πιστεύει ότι η κατάσταση, πλέον εκτός ελέγχου, στην Ελλάδα, θα τελειώσει ειρηνικά, ονειρεύεται. Δεν υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη. Το ελληνικό ΑΕΠ καταρρέει. Οι πολυεθνικές εταιρείες αποσύρονται, μερικές φορές ξεπουλώντας τις ελληνικές δραστηριότητές τους για ένα ευρώ, μόνο και μόνο για να φύγουν. Κανένας ξένος επενδυτής, έχων σώας τας φρένας, δεν θα βάλει χρήματα σε μια νέα επιχείρηση εκεί, και οι τοπικοί επιχειρηματίες που προσπαθούν, στραγγαλίζονται από το κουβάρι της γραφειοκρατίας, που κανένα φακελάκι (σ.μ. fakelaki στο πρωτότυπο) δεν μπορεί να κόψει. Μέχρι στιγμής, η τουριστική βιομηχανία κρέμεται από μια κλωστή, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αλλά όταν οι απεργίες και η βία ξεπερνούν το όριο της ενόχλησης και η πρώτη υπόνοια για ξένα θύματα φτάνει στις ειδήσεις, οι τουρίστες γρήγορα πηγαίνουν αλλού.

Και έτσι η πίεση αυξάνεται και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την επόμενη δόση διάσωσης - η οποία, κάποια στιγμή, απλά δεν θα υπάρχει όταν η Τρόικα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ελληνικές "υποσχέσεις για δράση" αξίζουν περίπου όσο οι υποσχέσεις της Πηνελόπης στους απογοητευμένους μνηστήρες της.

Όταν οι αναρχικοί / κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες / εθνικιστές αντεπιτεθούν, θα δούμε μια επανάληψη του εμφυλίου πολέμου που στοίχισε περισσότερες ελληνικές ζωές από ό,τι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος; Πόσο ακόμα πριν οι φοβισμένοι και βασανισμένοι στη μέση, βάλουν τις πλάτες της πίσω από μια υποσχόμενη ασφάλεια χούντα; Κάποιος θα πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη, όταν τα γερμανικά χρήματα τελειώσουν, γιατί σίγουρα δεν θα είναι Γερμανοί στρατιώτες που θα σταλλούν για να διατηρήσουν την ειρήνη»

*Ο Μπιλ Φρέζα (Bill Frezza) είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Ανταγωνιστικής Επιχειρηματικότητας (Competitive Enterprise Institute) και επιχειρηματίας με έδρα τη Βοστώνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2013 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις