Logo

Μήνυση κατά των Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου για την ΕΡΤ



 
 

Kedikoglou stournaras 2a 19-6-2013Η υπόθεση του λουκέτου στην ΕΡΤ λαμβάνει και ποινική διάσταση μετά την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν συνδικαλιστές, ως εκπρόσωποι...

των εργαζομένων στην κρατική τηλεόραση, για μη συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ, Θέμη Μπερεδήμα και τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ, Δημήτρη Καμαρινόπουλοκατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σίμου Κεδίκογλου, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ στο σκέλος της επαναφοράς του σήματος της ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό, στην  αναφορά, που είναι μονοσέλιδη, γίνεται λόγος για παραβίαση του άρθρου 232 (παρ. Α) του ποινικού κώδικα.

Αναλυτικότερα, στην αναφορά επισημαίνεται, ότι οι κ.κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου δεν έχουν πράξει τίποτε για να εφαρμοστεί η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να μην εκπέμπει πρόγραμμα.

Ακόμη, τονίζεται ότι στο κανάλι 52 της Digea έχει «ανέβει παρανόμως σήμα με μπάρες», στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται περί συχνότητας της ΝΕΡΙΤ η οποία, ωστόσο, δεν υφίσταται νομικά.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-6-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις