Logo

Κοκαΐνη 300 κιλών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης



 
 

koka_25-5-2011Διεθνές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών επιχείρησε να περάσει από τη χώρα μας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης καμουφλαρισμένη σε παλέτες με ξυλεία δαπέδου, που  μετέφερε κοντέινερ από την Παραγουάη!

Μία γυναίκα από την Αργεντινή είναι αυτή που φέρεται να οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Παραγουάη .

Η συγκεκριμένη γυναίκα συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στη παραλία της Θεσσαλονίκης, μαζί με δύο συμπατριώτες της, οι οποίοι θεωρούνται "εγκέφαλοι" του κυκλώματος, τρεις έλληνες, δύο αλβανούς και έναν κύπριο επιχειρηματία.

Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος άρχισε δύο μήνες πριν και συγκεκριμένα μετά την άφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός κοντέινερ από την Παραγουάη, που ανάμεσα σε εμπόρευμα με ξυλεία δαπέδου είχαν τοποθετηθεί 292,8 κιλά κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο αλβανοί-εκ των οποίων ο ένας διέμενε μόνιμα στην  Ισπανία- επρόκειτο να αγοράσουν από τους Αργεντινούς τα ναρκωτικά, για να τα διακινήσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Οι τρεις έλληνες συνεργοί τους και ο κύπριος είχαν διαμεσολαβητικό ρόλο σχετικά με τον εκτελωνισμό του φορτίου (είχε ως παραλήπτη ανύπαρκτη εταιρεία στη Βουλγαρία) και τη γενικότερη διαχείρησή του, όσο αυτό βρισκόταν στα όρια της ελληνικής επικράτειας.  

Όπως προέκυψε τα περισσότερα από τα συλληφθέντα μέλη, παρακολουθούνταν και από Αρχές του εξωτερικού ως ύποπτοι διακινητές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις