Logo

Κτηνοτρόφοι αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ - Επεισόδια και δακρυγόνα στη Δωδώνη [φωτο]



 
 

dwdwnh1 26-7-2013Χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης έριξαν τα ΜΑΤ όταν ομάδα αγανακτισμένων κτηνοτρόφων επιχείρησε να...

μπει στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας  «Δωδώνη», στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης.

Οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι μετέβησαν την Παρασκευή στη «Δωδώνη», όπου είχαν συνάντηση με διοίκηση της βιομηχανίας και εξαγριώθηκαν όταν οι ιθύνοντες τους ανακοίνωσαν, ότι τα οφειλόμενα του Απριλίου θα τα πάρουν τον Αύγουστο και του Μαΐου το Σεπτέμβριο!

Μάλιστα, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους,  έσπασαν μέρος της σιδερένιας πόρτας στην είσοδο του προαύλιου χώρου της γαλακτοβιομηχανίας.

Αμέσως, απέναντι από τους κτηνοτρόφους βρέθηκαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες παρατάχθηκαν στο χώρο  της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και προσπάθησαν να αποτρέψουν ομάδα κτηνοτρόφων που ήθελε να εισέλθει στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση, χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος. 

Όπως αναφέρει το epiruspost, ένας κτηνοτρόφος έπεσε λιπόθυμος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

dwdwnh2 26-7-2013

Τα επεισόδια έγιναν όταν το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει, δίνοντας ραντεβού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

dwdwnh4 26-7-2013

Μία ομάδα όμως παρέμεινε και ήταν αυτή που ήρθε αντιμέτωπη με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν αναλάβει την φύλαξη της γαλακτοβιομηχανίας.

dwdwnh5 26-7-2013

Μάλιστα, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή κατήγγειλε ότι την στάση της διοίκησης σημειώνοντας ότι εξ αιτίας προκλήθηκε η ένταση και τα επεισόδια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις