Logo

Προφυλακίστηκε για τα 5,8 εκ. ευρώ ο Βίκτωρας Ρέστης



 
 

rstsld 26-7-2013Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων...

της τράπεζας FBB.

Ο εφοπλιστής κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρέας Κατσίβελη, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της σύστασης εγκληματικής ομάδας.

Οι κατηγορίες αφορούν στην εκταμίευση από την τράπεζα FBB επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με την κατηγορία, κατέληξαν σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του.

Σημειώνεται, ότι σήμερα, πριν από την έναρξη της απολογίας του, ο κ. Ρέστης, κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιταγή ύψους 6,2 εκατ. ευρώ (το ποσό του επίμαχου δανείου με τους τόκους), παρότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Το ποσό αυτό δήλωσε αποφασισμένος να διεκδικήσει από τον πρώην συνεργάτη του Α. Πάλλη, στον οποίο ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι κατέληξαν τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι ο πρώην συνεταίρος του - που καταζητείται ήδη με ένταλμα της ανακρίτριας - εν αγνοία του εκταμίευσε το επίμαχο ποσό, τον Ιούνιο του 2012 από την τράπεζα FBB.

Η απολογία του εφοπλιστή, κράτησε τρεις ώρες, περίπου όσες και η διάσκεψη ανακρίτριας - εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη. Τελικά, η εκτίμηση ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, υπερίσχυσε της... επιταγής, αλλά και των διαβεβαιώσεών του ότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Οι δύο λειτουργοί της δικαιοσύνης έκριναν, ότι ο Β. Ρέστης θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους Εισαγγελέας και της Ανακρίτρια αποφάσισαν να προφυλακίσουν στον Κορυδαλλό τον εφοπλιστή για τα θαλασσοδάνεια της FBB:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2013 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ο Βίκτωρας Ρέστης θα καταθέσει 5,8 εκατ. ευρώ για να γλιτώσει τον Κορυδαλλό

Ύποπτα δάνεια από την FBBank του Βίκτωρα Ρέστη

Η τράπεζα FBB χορηγούσε δάνεια σε επιχειρηματίες με αντάλλαγμα την... αγορά μετοχών της!

 


Τελευταίες Ειδήσεις