Logo

Συλλήψεις και νέα εντάλματα για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power



 
 

energa1 9-9-2013Ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς ανακριτής, Σπ. Γεωργουλέας, εξέδωσε πέντε νέα εντάλματα σύλληψης κατηγορουμένων στο...

σκάνδαλο των εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο από τους πέντε καταζητούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση των νέων ενταλμάτων σύλληψης με βάση τα στοιχεία που έφτασαν στη χώρα μας κατόπιν των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που είχαν σταλεί στο πλαίσιο της διενεργούμενης ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες κατά των υπευθύνων των δυο εταιρειών, οι οποίοι φέρονται ότι αντί να καταβάλλουν στο δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος), έβγαζαν στο εξωτερικό τα επίμαχα ποσά και τα κατέθεταν σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το σύνολο της υπεξαίρεσης, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έξι από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση των εταιρειών Εnerga και Hellas Power είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις