Logo

Με «κόλπα Μπουρμπούλια» επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton!



 
 

lavrentiadhs provopoulos

Σε πανικό βρίσκεται το σάπιο τραπεζικό κατεστημένο μετά τη δικογραφία που σχημάτισε, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Καλούδης...

για το σκάνδαλο της πώλησης στον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη του 31,31% των μετοχών της Proton, το οποίο κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι τόσα και τέτοια που σε μία ευνομούμενη πολιτεία θα οδηγούσαν το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και άλλα στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών της, στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση καθήκοντος.

Στη χώρα, ωστόσο, που κυβερνά ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο τα πράγματα επιχειρείται να εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά, έτσι ώστε να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες του «συστήματος Προβόπουλου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, έκλεισε άρον - άρον πριν λίγες μέρες τη δικογραφία για την υπόθεση Proton, πετώντας ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων το «πόρισμα Καλούδη»! (διαβάστε εδώ )

Έτσι, χωρίς καμία ουσιαστική έρευνα κάλεσε ως μάρτυρα μία «εν δυνάμει» κατηγορούμενη - η οποία ήταν πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος - και μόνο μ' αυτήν τη μεθοδευμένη κατάθεση επιχειρήθηκε να "κουκουλωθούν" οι κακουργηματικές ευθύνες των ελεγκτικών οργάνων της ΤτΕ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «πόρισμα Καλούδη» ήταν εκείνο που ανάγκασε τον Λ. Λαυρεντιάδη να στείλει - μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται - συμπληρωματικό απολογητικό υπόμνημα και για πρώτη φορά να αποκαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι με την ίδια λογική, που θεωρείται εκείνος ένοχος, θα πρέπει να καθίσουν μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, αλλά και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που διοικούσαν την Proton πριν την εξαγοράσει ο ίδιος.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε πέντε offshore εταιρείες (HADUS LIMITED, BRATZANO LTD, BEL-GLOBAL INC, NESFIELD SA και PORTE FINANCE LTD) οι οποίες δανειοδοτήθηκαν ως εταιρείες «ειδικού σκοπού», με 170 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις και κατά την ανάκριση ποτέ δεν διερευνήθηκε ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω απ' αυτές! (διαβάστε εδώ)

Οι αιτιάσεις του έγκλειστου επιχειρηματία φαίνεται ότι θορύβησαν εκείνους που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ολόκληρη η αλήθεια στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν το "μάρμαρο". Έτσι, την περασμένη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, η 2η ειδική ανακρίτρια αποφάσισε να ολοκληρώσει την ανάκριση, αφήνοντας στο δικαστικό απυρόβλητο πρόσωπα που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα!!!

Θα πρέπει να θυμίσουμε, ότι τις ίδιες ακριβώς μεθοδεύσεις είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και η περίφημη ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, προκειμένου να καλύψει τους πραγματικά υπαίτιους για το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που ήταν τα τότε μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της διοίκησης του ΧΑΑ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι συνήγοροι του Λ. Λαυρεντιάδη αρνήθηκαν να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης και κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας τη διενέργεια των απαιτούμενων πρόσθετων ανακριτικών πράξεων.

Παράλληλα, υπέβαλαν και σχετική αναφορά προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, ο οποίος -σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας- έχει την ανώτατη διεύθυνση της ανάκρισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις