Στο δρόμο παραμένουν 78 εργαζόμενοι της «EVIMA GROUP», καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση...
της ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το λουκέτο που είχε επιβληθεί.
Ειδικότερα, η «EVIMA GROUP» είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να ακυρωθεί η από 8.2.2013 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της, δεσμεύτηκε το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της (το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ασφαλιστική τοποθέτηση»), τέθηκε η εταιρεία σε ασφαλιστική εκκαθάριση και διορίστηκε επόπτης της εκκαθάρισης.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς της ασφαλιστικής εταιρείας, όπως αυτοί περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας της απόφασης ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της, κ.λπ.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η άδεια λειτουργίας της «EVIMA GROUP» ανακλήθηκε, καθώς είχε έλλειμμα 34.079.730 ευρώ στο «Περιθώριο Φερεγγυότητας» (σύνολο περιουσιακών στοιχείων που πρέπει να διαθέτει η ασφαλιστική επιχείρηση), παρουσίαζε έλλειμμα 11.093.972 ευρώ στην «ασφαλιστική τοποθέτηση» και είχε κατά 10,6 εκατ. ευρώ ανεπαρκή «τεχνικά αποθέματα».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2013 από directNEWS.gr