Logo

Στη φυλακή τρεις για την απάτη στον Οίκο Ναύτου



 
 

oikos nautou 7-11-2013Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης στον Οίκο Ναύτου...

Οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και η αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας υπάλληλος, εμφανίστηκαν μετανοημένοι και υποστήριξαν ότι είχαν "περιφερειακό" ρόλο στην υπόθεση, ενώ κατηγόρησαν τον κλινικάρχη που τους κατήγγειλε, ότι τους παγίδευσε.

Μάλιστα, στο απολογητικό της υπόμνημα, η αποσπασμένη υπάλληλος Γ. κάνει λόγο για «προβοκατόρικη δράση » του κλινικάρχη, με άγνωστα, όπως υποστηρίζει κίνητρα και ισχυρίζεται, ότι η ίδια έδρασε μόνο «διαμεσολαβητικά».

«Δηλώνω απολύτως μεταμελημένη για το βαθμό συμμετοχής μου και την ανάμειξή μου στην υπόθεση, την οποία μόνο ως επιπόλαιη απερισκεψία μπορώ να χαρακτηρίσω και θα επιδιώξω με κάθε μέσο και τρόπο να άρω τις συνέπειες της ανάμειξής μου στην υπό κρίσιν υπόθεση, αποδεχόμενη το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλαγούν... Η δε συμμετοχή μου συνίσταται στον καθαρά διαμεσολαβητικό μου ρόλο, καθώς έφερα σε επαφή τον κλινικάρχη με τον συγκατηγορούμενό μου Σ.Γ, λόγω της θέσης του στο λογιστήριο», αναφέρει.

Ανάλογους ισχυρισμούς προέβαλε και η έτερη κατηγορούμενη, η οποία επέρριψε την κύρια ευθύνη στον οικονομικό διευθυντή Σ.Γ.. «Δηλώνω απολύτως μεταμελημένη. Είναι δεδομένο ότι κυρίαρχο ρόλο και γνώση είχε ο Σ.Γ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής του Οίκου Ναύτου επικαλέστηκε σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. Υποστηρίζει: «Η εμπλοκή μου συνίσταται σε μια μεμονωμένη συνδρομή που πραγματοποιήθηκε υπό την συναισθηματική και ψυχολογική πίεση πολύ ιδιαίτερων συνθηκών. Είμαι συγκλονισμένος και ειλικρινά μετανιωμένος για την απερισκεψία μου, την επιπολαιότητά μου, τη στιγμιαία κακή και εσφαλμένη κρίση μου. Αν είχα την ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα ή έστω και το περιθώριο του χρόνου για να σκεφτώ λογικά και όχι επιπόλαια και παρορμητικά, σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί.

»Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.

»Η εμπλοκή μου στην υπόθεση περιορίζεται στην παρουσία μου σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα στις 4.10.2013 και στην παροχή λογιστικών συμβουλών, δίχως καμία γνώση του σχεδίου ή ανάμειξη σε αυτό.

»Από το κατηγορητήριο ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ότι η αρμόδια υπάλληλος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των κλινικών Α. Χ. ήταν ενήμερη και γνώριζε για τη μεθόδευση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2013 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ελεύθεροι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Οίκου Ναύτου


Τελευταίες Ειδήσεις