Logo

Άρχισε η δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό - «Αντάρτες πόλεων» δήλωσαν Ρωμανός και Μιχαηλίδης



 
 

velvento1 29-11-2013Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε την Παρασκευή στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των έξι νεαρών που φέρονται ως...

μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ως δράστες της διπλής ληστείας (στην Αργοτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ) στο Βελβεντό Κοζάνης.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας δύο από τους έξι κατηγορούμενους, οι Γιάννης Μιχαηλίδης - γνωστός και ως "Τοξοβόλος του Συντάγματος" - και ο Νίκος Ρωμανός, δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων».

Οι δύο κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των μελών του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».

Επιπλέον, οι Μιχαηλίδης και Ρωμανός δήλωσαν ότι είναι εναντίον του συστήματος, ενώ ο πρώτος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διόρισε για τον Γιάννη Μιχαηλίδη συνήγορο από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.

Συγκατηγορούμενοι των Μιχαηλιδη - Ρωμανού είναι οι Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος.

Σημειώνεται, ότι παρόντες στη δίκη ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις