Logo

Απολογήθηκε για κακούργημα ο πρώην Νομάρχης και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος



 
 

kodogeorgos-evritaniaΓια το κακούργημα της απιστίας απολογήθηκαν στον ανακριτή Καρπενησίου συνολικά 18 άτομα για υπόθεση που διερευνάται εδώ...

και τέσσερα χρόνια από τη Δικαιοσύνη και αφορά τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε νομαρχία Ευρυτανίας παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της, την «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών που κλήθηκαν και απολογήθηκαν από τον ανακριτή είναι ο πρώην νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος, του οποίου έχει αρθεί η ασυλία και μέλη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου, που υπηρέτησαν στη θέση του νομαρχιακού συμβούλου μέχρι τις 31/12/2010.

Μετά τις απολογίες τους, ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στην πλειονότητα των κατηγορουμένων επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ποσού 3.000 ευρώ για τον ένα και 60.000 ευρώ για τον κ. Κοντογεώργο, ο οποίος απολογήθηκε τελευταίος.

Η εισαγγελία άρχισε να ερευνά την υπόθεση το 2010, μετά την εγγύηση που παρείχε η τότε Νομαρχία Ευρυτανίας σε εταιρεία της και συγκεκριμένα την «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνέχεια η έρευνα της εισαγγελίας επεκτάθηκε και στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της «Ευρυτανία ΑΕ» για διάθεση των χρημάτων από το δάνειο μαμούθ αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, για τους οποίους ερευνάται αν τα εισέπραξαν νομίμως ή όχι.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις δόσεις του δανείου και πλέον καλείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από  τη σύνθεση του νομαρχιακού συμβουλίου όλων των πλευρών μόνο δύο δεν πέρασαν ως κατηγορούμενοι το κατώφλι του ανακριτή, καθώς δεν μετείχαν σ' αυτή την απόφαση.

Οι δικηγόροι του κ. Κοντογεώργου αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας για να ζητήσουν μείωση ή εξάλειψη της εγγυοδοσίας.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο ίδιος ο βουλευτής, του οποίου η ασυλία ήρθη με δική του συναίνεση, δηλώνει αθώος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε από τη ΝΔ. Ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου από τη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Να μην υπάρχει καμία σκιά σε κανένα επίπεδο. Αρνούμαστε τις κατηγορίες αυτές και στο επόμενο στάδιο θα διαφανεί πλήρως» δήλωσε στον Σκάι, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν είχε πληρωθεί καμία δόση από το δάνειο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-1-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις