Logo

Για κακουργηματική απιστία διώκεται η διευθύνουσα σύμβουλος του Τ.Χ.Σ. Αναστασία Σακελλαρίου



 
 

anastasia sakellariouΜείζον θέμα για τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δημιουργείται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης...

σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου, Αναστασίας Σακελλαρίου για απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη αφορά το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και έχει σχέση με την αναχρηματοδότηση τον Ιανουάριο του 2012 των δύο ομολογιακών δανείων προς την επενδυτική και εμπορική εταιρεία ΔΕΜΚΟ, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Την εποχή εκείνη η Αν. Σακελλαρίου ήταν μέλος της Επιτροπής Επιχειρηματικών Δανείων του Τ.Τ. και μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, «… ζημίωσαν εν γνώσει τους την περιουσία του ανωτέρου Τραπεζικού Ιδρύματος, καθόσον, προέβησαν σε χρηματοδοτήσεις - υπέρογκο δανεισμό εταιρειών του Ομίλου ΔΕΜΚΟ, υπό όρους που καταφανώς δεν πληρούσαν τους συνήθης και βασικούς όρους τραπεζικού δανεισμού, αφού περιελάμβαναν την εξ αρχής εκταμίευση του συνόλου των μακροπρόθεσμων δανείων, δινόταν πολυετής περίοδος χάριτος ως προς το κεφάλαιο και ανεπαρκείς εγγύησης για την εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας εκ των δανείων αυτών, παρά την αδύναμη καφαλαιακή βάση των συγκεκριμένων πιστούχων και την ελάχιστη ή και ανύπαρκτη ίδια συμμετοχή τους, κατά κατάχρηση της αντιπροσωπευτικής εξουσίας τους και κατά παράβαση των σχετικών κανόνων που καθορίζονται με Πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και εξειδικεύονται με εγκυκλίους, εντολές, οδηγίες και κανόνες της χρηματοπιστωτικής πολιτικής της κάθε Τράπεζας, ζημιώνοντας έτσι την περιουσία του ως άνω Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος – οι απαιτήσεις του οποίου μέχρι και σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί – κατά το ποσό των 16.121.000 ευρώ τουλάχιστον».

Και το εισαγγελικό πόρισμα συνεχίζει:

«Άμεσα δε ωφελούμενος από την εγκληματική συμπεριφορά των υπευθύνων εις βάρος της περιουσίας του Τ.Τ. ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης του Ομίλου ΔΕΜΚΟ, ο οποίος με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στους έχοντες τη διαχείριση της περιουσίας της Τράπεζας…».

Την επέλεξαν για το Τ.Χ.Σ.

Το Φεβρουάριο του 2013 η Τρόικα που έχει υποβάλει σε απίστευτες οικονομικές θυσίες τους Έλληνες πολίτες επέλεξε την 39χρονη Αν. Σακελλαρίου για να την τοποθετήσει μέχρι τον Ιούνιο του 2017 ως διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Αν. Σακελλαρίου το 2009 επέστρεψε από το Λονδίνο όπου εργαζόταν και εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης.

Από τη θέση αυτή αποχώρησε στα μέσα του 2010 και το 2012 προσελήφθη ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου και νυν επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χάρη Σιγανού (έχει ασκηθεί και σε βάρος του ποινική δίωξη για το ίδιο αδίκημα) για θέματα μεγάλων χρηματοδοτήσεων, θυγατρικών εταιρειών και επενδυτικών προγραμμάτων.

Κατείχε τη θέση της Chief Risk Officer όπου, μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης από το Τ.Τ. της Aspis Bank του Π. Ψωμιάδη και στο έργο του ελέγχου από την Black Rock.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις