Logo

Ρατσιστικό έγκλημα η δολοφονία του Λουκμάν Σεζάντ λένε οι μάρτυρες



 
 

sezand 31-1-2014Οι μάρτυρες που κατέθεσαν την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας χαρακτήρισαν έγκλημα ρατσιστικής...

βίας τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη, Λουκμάν Σεζάντ, πριν από έναν χρόνο, στα Πετράλωνα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, συγκεκριμένα, αναφερόμενη στους κατηγορουμένους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο υποστήριξε ότι είχαν «φυλετικό κίνητρο » για την  την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου, προσθέτοντας πως «το γεγονός ότι έκρυψαν τις πινακίδες από το μηχανάκι τους και όχι το μαχαίρι, συνάδει με την ασυδοσία που υπήρχε εκείνη την περίοδο και το πόσο θεωρούσαν ότι είχαν το ακαταδίωκτο».

Ανέφερε, επίσης, ότι στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 350 περιστατικά ρατσιστικής βίας και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε στη χώρα μας ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς υπάρχει ανησυχία στην Ευρώπη για το θέμα αυτό».

Η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Μαρία Κουβέλη, καταθέτοντας έκανε, επίσης, λόγο για «έγκλημα ρατσιστικής βίας» και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι το θύμα  δέχθηκε επτά μαχαιριές.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημ. Χριστόπουλος, υποστήριξε ότι πρόκειται για έγκλημα με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος, που εκδηλώνεται με κύριο χαρακτηριστικό την αδικαιολόγητη βία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ανέφερε καταθέτοντας ότι το θύμα ήταν ένα εργατικό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές και κατέληξε λέγοντας: «Στην Ελλάδα ζουν περίπου 40.000 Πακιστανοί, οι μισοί από τους οποίους είναι στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια πήραμε πολύ αγάπη αλλά τα τελευταία τρία δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις. Το 2012 βγήκαν και τα μαχαίρια. Ως πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών έχω καταγράψει 700 περιστατικά βίας».

Χωρίς ρατσιστικά χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, που κατηγορούνται και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν αποδίδονται ρατσιστικά χαρακτηριστικά στο έγκλημα. 

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είναι χρυσαυγίτες. Μάλιστα, την Παρασκευή οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εντολέων τους, σε όποιο χρονικό βάθος αποφασίσει, προκειμένου, όπως τόνισαν, να αποδειχθεί ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις στις 14 Φεβρουαρίου 2014.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις