Logo

Ελεύθερος αφέθηκε στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης!



 
 

filippidhs TTΕλεύθερος αφέθηκε σήμερα από τις δικαστικές αρχές της Τουρκίας ο Άγγελος Φιλιππίδης, καθώς το αίτημα για την έκδοσή του στη χώρα μας...

σχετικά με το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κρίθηκε ότι ήταν παράνομο, αφού «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Συνθήκης περί εκδόσεων».

Σύμφωνα με την εξέλιξη αυτή ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Τ.Τ πρόκειται να απελευθερωθεί από τις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου κρατείτο από τις 11 Ιανουαρίου, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα παραμείνει στην Τουρκία μέχρι τη συζήτηση και του δεύτερου διεθνούς εντάλματος σύλληψης, που έχει εκδόσει η Ελλάδα εναντίον του για τα επισφαλή δάνεια προς τον μεγαλοκατασκευαστή, Παναγιώτη Ευθυμίου.  

Σημειώνεται, ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης όπως έχει δηλώσει ο δικηγόρος του, Θανάσης Βαρλάμης, έχει παραιτηθεί απ' όλα τα ένδικα μέσα.

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, έκρινε αυτεπάγγελτα, ότι το πρώτο ένταλμα για την έκδοσή του στην Ελλάδα ήταν παράνομο.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν, ότι η διαδικασία εκδόσης με βάση το δεύτερο ένταλμα θα συνεχισθεί και ο Αγγ. Φιλιππίδης θα κληθεί να παρουσιασθεί εκ νέου στο δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα ορισθεί, όταν ολοκληρωθεί η κατάθεση στο τουρκικό δικαστήριο των εγγράφων που απαιτούνται.

Μέχρι τότε, ο κ. Φιλιππίδης θα είναι ελεύθερος, και δεν θα μπορεί να φύγει από την Τουρκία.

Αίτημα για να παραμείνει κρατούμενος υπέβαλε η Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, νέο αίτημα για να παραμείνει κρατούμενος ο Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές, τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Εισαγγελέας Εκδόσεων.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Α. Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Το αίτημα του Γ. Αγγελή επικαλείται το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του εκζητούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις