Logo

Νέες διώξεις για τα εξοπλιστικά - Μίζα 250.000 ευρώ για τα ραντάρ των EMBRAER



 
 

kantas 27-2-2014Η προμήθεια των ραντάρ των EMBRAER που υπεγράφη το 2001, προστίθεται στις «ένοχες» συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων...

που ερευνούν οι ανακριτές διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς άσκησαν ποινικές διώξεις για παράνομες αμοιβές που εντοπίστηκαν στην υπόθεση σύμβασης, σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας, Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της βραζιλιάνικης εταιρείας EMBRAER στην Ελλάδα, Χρήστου Τούμπα.

Η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τις σουηδικές αρχές, δεδομένου ότι ανάδοχος του έργου ήταν η σουηδική εταιρία ERICSSON. Σουηδοί εισαγγελείς έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους Έλληνες συναδέλφους τους για να ενημερωθούν, ενώ αναμένεται η αποστολή επίσημου αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς την Ελλάδα, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα και από την σουηδική Δικαιοσύνη.

Η αξία της σύμβασης για την προμήθεια τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), ήταν περίπου 400 εκατ. ευρώ και ο εν λόγω εξοπλισμός θα τοποθετούταν σε αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145.

Ο Αντώνης Κάντας φέρεται ότι έχει ομολογήσει, πως ο συγκατηγορούμενος του πλέον, Χρήστος Τούμπας, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, του ζήτησε να ενεργήσει ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα και σε αντάλλαγμα εμβάστηκαν σε λογαριασμούς του συνολικά 250 χιλιάδες ευρώ ως δώρο.

Η νέα δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έρευνα του επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς, Αντώνη Ελευθεριάνου και ανατέθηκε στην ανακρίτρια διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ολόκληρη η απολογία του Αντώνη Κάντα που ''καίει'' πολιτικούς και επιχειρηματίες για τις μίζες


Τελευταίες Ειδήσεις