Logo

Στο εδώλιο 19 στελέχη της Energa και της Hellas Power



 
 

energa evelpidon 4-3-2014Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 19 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power...

σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι κατηγορούμενοι, στελέχη των δύο εταιρειών, με βασικούς τους Αριστείδη Φλώρο και Βασίλη Μηλιώνη, παραπέμπονται να δικαστούν για σειρά βαρύτατων κακουργημάτων, όπως υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας στρεφόμενης κατά του δημοσίου, απιστία, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο εταιρείες προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημία ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς δεν απέδιδαν φόρους και τέλη (ανάμεσά τους και το γνωστό «χαράτσι») που εισέπρατταν από τους πελάτες τους ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα χρήματα αυτά, φέρονται ότι τα διοχέτευσαν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη έξι μέλη του ΔΕΣΜΥΕ, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστια.

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, ενώ την ανάκριση ανέλαβε ο ειδικός εισαγγελέας διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος είχε εκδώσει  εντάλματα  σύλληψης για έξι κατηγορούμενους, οι οποίοι  και προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους.

Ανάμεσά τους, οι Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Αντώνης Δεκόλης, οι οποίοι κρατήθηκαν για  περίπου έξι μήνες και αποφυλακίστηκαν με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου καταβάλλοντας εγγυήσεις από €50.000 ως €200.000.

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, παραμένουν στη φυλακή οι Άρης Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας, για τους οποίους παρατείνεται η προσωρινή κράτηση για έξι ακόμα μήνες.

Εντός του χρόνου αυτού εκτιμάται, ότι θα προσδιοριστεί και η έναρξη της δίκης.

Τα καυτά mail με τον Σταύρο Ψυχάρη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στα στοιχεία της δικογραφίας περιλαμβάνονται και τα mail που είχε ανταλλάξει ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης με τον Αχιλλέα Φλώρο.

Ειδικότερα, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο και συλληφθεί, ο Α. Φλώρος είχε ζητήσει από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη να τοποθετήσουν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), νυν ΑΔΜΗΕ, άνθρωπο της επιλογής τους.

Ο Σ. Ψυχάρης μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, εμφανίζεται να έχει παρέμβει και στο παρελθόν για να προωθήσει την τοποθέτηση του συγκεκριμένου ανθρώπου. Ανέφερε μάλιστα πως αν ο τότε υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου δεν έχει την πρέπουσα συμπεριφορά, «θα φάει καρπαζιές από το αφεντικό του», τον Σαμαρά δηλαδή, στον οποίο ο Ψυχάρης εμφανιζόταν να στέλνει μήνυμα SMS για να πιέσει.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Το ρεβεγιόν στη βίλα του Mr Hellas Power Βασίλη Μηλιώνη [φωτο]

Εισαγγελέας δείχνει εδώλιο σε 25 εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power

Τα "καυτά" mail του Στ. Ψυχάρη με τον υπόδικο για το σκάνδαλο της Energa Αχ. Φλώρο


Τελευταίες Ειδήσεις