Logo

Κρήτη: Αθώος ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης



 
 

dikasthrio 26-3-2014Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων αθώωσε τον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη, από την κατηγορία της...

απιστίας εις βάρος του Δήμου μέσω της Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης Ρεθύμνου (ΔΑΝΕΡ).

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Αρχοντάκη βασίστηκε σε πόρισμα που είχε συντάξει ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης Ε. Χριστοδουλάκης την περίοδο του 2004.

Σύμφωνα με αυτό το πόρισμα, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζημίωνε την περιουσία του Δήμου πληρώνοντας τα τιμολόγια της ΔΑΝΕΡ που αφορούσαν τη λειτουργία των κοινωνικών δομών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τις οποίες η δημοτική επιχείρηση είχε υπό την εποπτεία της.

Τέτοιες  κοινωνικές δομές και πολιτιστικές δραστηριότητες ήταν,  μεταξύ άλλων, η Δημοτική Αστυνομία, τα Δημοτικά Σφαγεία, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου κλπ.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο δήμος Ρεθύμνου υπέστη οικονομική ζημιά, μέσω της ΔΑΝΕΡ, περίπου 8,5 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 1996-2006.

Όπως αναφέρει το rethnea, οι μάρτυρες κατέθεσαν και το δικαστήριο δέχτηκε πως όλες οι δράσεις που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο θα πραγματοποιούνταν ούτως ή άλλως από το δήμο ακόμα και εάν δεν είχαν περιέλθει στη ΔΑΝΕΡ.

Οι δράσεις αυτές εκ τις φύσεώς τους ήταν παθητικές, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες οι οποίοι, ωστόσο, ανέφεραν πως αυτό δεν σήμαινε ότι η δημοτική αρχή αποσκοπούσε στην οικονομική ζημία του δημοτικού ταμείου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις