Logo

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται το θάνατο του Καρέλι



 
 

apologies thanatos Kareli 9-4-2014Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι υπόλοιποι επτά -επί συνόλου 15- σωφρονιστικοί υπάλληλοι...

των φυλακών Νιγρίτας, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ίλι Καρέλι.

Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, οι επτά κατηγορούμενοι προσήλθαν το μεσημέρι της Τετάρτης ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών, Γεωργίας Τουτουντζή.

Η αρχή θα γίνει αύριο Πέμπτη, με την απολογία ενός κατηγορουμένου, ενώ θα ακολουθήσουν τη Μ. Δευτέρα τέσσερις συνάδελφοί τους. Η «αυλαία» θα πέσει τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε θα απολογηθούν οι δύο τελευταίοι δεσμοφύλακες.

Όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Σωτήρης Μανουσίδης, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα αρνηθούν το κατηγορητήριο.

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή, άλλωστε, ακολούθησαν οι πρώτοι οκτώ κατηγορούμενοι, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Την ίδια ώρα, στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών παραμένουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών πους σημειώθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Προφυλακίστηκαν για το θάνατο του Καρέλι έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας


Τελευταίες Ειδήσεις