Logo

Εισαγγελέας: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Λουκμάν Σεζάντ



 
 

Sezand 10-4-2014«Οι κατηγορούμενοι τελέσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να...

αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώος άνδρα, αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει σημασία. Από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».

Με τη φράση αυτή η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας να κηρύξουν ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση τους κατηγορουμένους, Διονύση Λιακόπουλος και Χρήστο Στεργιόπουλο, που δικάζονται για τη δολοφονία του Πακιστανού, Λουκμάν Σεζάντ, στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν δέχθηκε τα όσα υποστήριξαν οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος στις απολογίες τους λέγοντας ότι: «οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων για διένεξη με το θύμα, η οποία οδήγησε στο συμβάν, δεν αντέχουν στη λογική».

Επίσης, αναφέρθηκε στην συμπεριφορά των κατηγορουμένων μετά την πράξη τους, επισημαίνοντας ότι απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι.

«Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η ψυχραιμία που αντιμετώπισαν το συμβάν και αναρωτιέμαι αυτή η πράξη τους δεν τους άγγιξε καθόλου; Δεν τους δημιούργησε καμία ταραχή; Δεν υπολόγισαν την ανθρώπινη ζωή και τη αξία του άλλου ανθρώπου;», διερωτήθηκε η εισαγγελέας. 

Καταλήγοντας, απευθύνθηκε στους  ενόρκους της έδρας, που εκπροσωπούν το λαϊκό αίσθημα και σήμερα φέρουν την ιδιότητα του δικαστή και ζήτησε να καταδικάσουν την πράξη, όπως «η κοινωνία στην Ελλάδα, με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει σαν κίνητρο τη διαφορετικότητα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Λουκμάν Σεζάντ


Τελευταίες Ειδήσεις