Logo

Οριστικά εκτός Δήμου Ζαχάρως ο Πανταζής Χρονόπουλος



 
 

xronopoulos 14-4-2014Οριστικά εκτός Δήμου Ζαχάρως τίθεται ο Πανταζής Χρονόπουλος, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτησή του κατά της απόφασης...

του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με την οποία εξέπεσε από το αξίωμα του Δημάρχου.

Ο κ. Χρονόπουλος ζητούσε να ακυρωθεί η από 9.9.2011 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, με την οποία τέθηκε σε αργία λόγω της σε βάρος του αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης για παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρονόπουλος το 2008 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση δέκα μηνών, γιατί το 2003 ως δήμαρχος Ζαχάρως αποφάσισε να εργαστούν παράνομα στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, από 15.5.2003 έως 15.11.2004 συμβασιούχοι με σύμβαση μισθώσεως έργου, που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα.

Στη συνέχεια, ο πρώην δήμαρχος εξέδωσε χρηματικά εντάλματα ύψους 21.120 ευρώ για την καταβολή της αμοιβής των «παράνομων» προσληφθέντων.

Η καταδικαστική απόφαση επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, τον Φεβρουάριο του 2011.

Στο μεταξύ, στις δημοτικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, επανεξελέγη και πάλι δήμαρχος Ζαχάρως με ποσοστό 52,62%, αλλά με απόφαση του περιφερειάρχη τέθηκε σε αργία.

Το  Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 788/2014 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση του τέως δημάρχου Ζαχάρως κ. Χρονόπουλου, κρίνοντας ότι νόμιμα  διαπιστώθηκε η έκπτωσή του από το αξίωμα του Δημάρχου, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για το  αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σημειώνεται, ότι είχε προηγηθεί η από 17.12.2010 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που έθετε σε αργία τον πρώην δήμαρχο μετά την καταδίκη του από το Εφετείο.

Ο κ. Χρονόπουλος είχε προσβάλει και αυτή την απόφαση στο ΣτΕ, αλλά το Γ' Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου είχε επίσης απορρίψει την αίτησή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις