Logo

Τι κατέθεσε στο Δικαστήριο ο μαθητής που χαράκωσαν οι Χρυσαυγίτες



 
 

mathiths xrysavgitesΆρχισε την Τρίτη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο κατηγορουμένων που φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής...

και κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια.

Οι κατηγορούμενοι τον Ιανουάριο του 2013, επιτέθηκαν και χτύπησαν με μαχαίρι στο πρόσωπο έναν 16χρονο μαθητή, λίγο πριν μπει στην τάξη του σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν τον 16χρονο, επειδή έγραψε στο θρανίο συμμαθήτριάς του αντιφασιστικό σύνθημα.

«Είδα μια σιλουέτα όταν κατέβαινα από το σπίτι για να πάω στο σχολείο και ξαφνικά με χτύπησαν στο κεφάλι, στη μύτη και την τραχηλική χώρα. Η μύτη μου κρεμόταν», είπε ο νεαρός καταθέτοντας στο Δικαστήριο.

Στη συνέχεια απέδωσε δολοφονικό κίνητρο στον έναν από τους δύο κατηγορουμένους λέγοντας: «Ήθελε να με σκοτώσει και αυτή δεν ήταν η πρώτη απόπειρα. Είχε κάνει και άλλες δύο, αποτυχημένες. Οι γιατροί μου είπαν ότι ζω από θαύμα».

Σύμφωνα με το θύμα, η επίθεση έγινε γιατί ο μαθητής προσπάθησε να αποτρέψει συμμαθήτριά του από το να κάνει παρέα με τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος δηλώνει χρυσαυγίτης.

Εξεταζόμενος στο Δικαστήριο ο πατέρας του θύματος αναφέρθηκε στα μηνύματα μεταξύ του πρώτου κατηγορουμένου και της συμμαθήτριας του γιου του, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε με τις πλάτες της Χρυσής Αυγής. «Το παιδί μου γλίτωσε από θαύμα», κατέληξε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις