Logo

Απέχουν οι δικηγόροι από τις υποθέσεις του ΙΚΑ



 
 

ika 30-4-2014Αποχή από την εκδίκαση των υποθέσεων του ΙΚΑ, αποφάσισαν οι δικηγόροι, πανελλαδικά από την 5η Μαΐου 2014 και μετά...

Η αποχή αποφασίστηκε από τη συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, «μέχρι την υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ του ΙΚΑ και των ανά υπόθεση δικηγόρων, που θα προβλέπει ως αμοιβή των δικηγόρων αυτών τις νόμιμες αμοιβές του Κώδικα Δικηγόρων».

Η απόφαση αφορά τους δικηγόρους του ΙΚΑ ανά υπόθεση, τους δικηγόρους του ΙΚΑ με πάγια αντιμισθία και τους δικηγόρων των αντιδίκων του ΙΚΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής, στις 14 Απριλίου 2014 είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στην οποία έκανε λόγο για "απαράδεκτους, καταχρηστικούς και αναξιοπρεπείς για την επαγγελματική τους υπόσταση οικονομικούς όρους των δικηγόρων που συνεργάζονται με το ΙΚΑ".

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΑ στην επιστολή του, το ΙΚΑ υποχρεώνει τους δικηγόρους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αμοιβές κατώτερες από τα κατώτατα όρια του Κώδικα Δικηγόρων.

Μάλιστα, καλούσε τον διοικητή του ΙΚΑ να αποσύρει σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, το οποίο διανέμει προς υπογραφή σε όλους τους συνεργαζόμενους με το Ίδρυμα δικηγόρους, προειδοποιώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

ΔΣΑ: Αναξιοπρεπείς οι όροι συνεργασίας των δικηγόρων με το ΙΚΑ


Τελευταίες Ειδήσεις