Logo

Παραπέμπονται σε δίκη ο Λ. Λαυρεντιάδης και άλλοι 32 για την Proton



 
 

laurentidhs 5-5-2014Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας παραπέμπει σε δίκη τον επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμη 32 άτομα...

για την υπόθεση της Proton Bank, που αφορά επισφαλή δάνεια που χορήγησε η εν λόγω τράπεζα. 

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των 33 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων οι Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιάννη Παπαβασιλείου και Τρύφωνας Κολλίτζας, προκειμένου να δικαστούν για τα αδικήματα  της υπεξαίρεσης, της απάτης, απιστίας, της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Παράλληλα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου με το ίδιο βούλευμα, απέρριψαν τις αιτήσεις των κατηγορουμένων που είναι προφυλακισμένοι για αποφυλάκιση, σε αντίθεση με τον εισαγγελέα Εφετών Π. Καψιμάλη, ο οποίος ειχε ζητήσει να αφεθούν ελεύθερα τρία μέλη του ΔΣ της Proton Bank, με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Επίσης, ο εισαγγελέας είχε προτείνει και την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ζητώντας να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση 100 εκατομμυρίων ευρώ, πρόταση που, επίσης, δεν έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι για κάποιους εκ των προφυλακισμένων κατηγορουμένων το ανώτατο όριο για την προσωρινή τους κράτηση (18 μήνες) συμπληρώνεται στις 12 Ιουνίου 2014.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και κρατείται στο Ψυχιατρείο - κρατουμένων του Κορυδαλλού, καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Εγγύηση ρεκόρ 100 εκατ. ευρώ για τον Λ. Λαυρεντιάδη προτείνει εισαγγελέας


Τελευταίες Ειδήσεις