Logo

Συνελήφθη ο "εγκέφαλος" του παραδικαστικού κυκλώματος



 
 

xeiropedes 2-6-2014Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη τη Δευτέρα ο Σ. Γ., ο οποίος φέρεται ως "εγκέφαλος" του...

παραδικαστικού κυκλώματος Νο 2, υπόθεση η οποία εκκρεμεί στην ανάκριση που διενεργείται από ειδικό εφέτη ανακριτή και είναι γνωστή και ως "μαφία των ακινήτων".

Ο πολιτικός μηχανικός, Σ. Γ., ο οποίος ήταν εδώ και καιρό καταζητούμενος, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα για διάφορα αδικήματα, συνελήφθη, σύμφωνα με το bloko.gr., στο Χολαργό, από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας.

Εξάλλου, εφέτες ειδικοί ανακριτές ερευνούν τη μεγαλύτερη, ίσως, δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος που έχει συνταχθεί για την υπόθεση αυτή, καθώς αποτελείται από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα είχαν ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γ., ο περοβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, καθώς και αστυνομικοί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τις υποκλαπείσες συνομιλίες αλλά και από καταθέσεις μαρτύρων έχει προκύψει, ότι οι δραστηριότητες της συμμορίας δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση των μελών της, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού κ.α.

Αίσθηση εξάλλου έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε πλήρη άγνοια για την υπόθεση  απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σχετικά με την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τα κυκλώματα που δρουν στα δικαστήρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι την περίοδο κατά την οποία είχε ξεκινήσει να σχηματίζεται η δικογραφία για το παραδικαστικό Νο 2 ο κ. Αθανασίου ήταν πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-6-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δικαστής συναντούσε στο καζίνο του Λουτρακίου τον "εγκέφαλο" του παραδικαστικού κυκλώματος!


Τελευταίες Ειδήσεις