Logo

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το θέμα με τις ποινικές διώξεις οφειλετών του ΟΑΕΕ



 
 

ofeiletes oaee 8-6-2014Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρίσκεται το θέμα με τις ποινικές διώξεις των οφειλετών του ΟΑΕΕ η άσκηση των οποίων...

σύμφωνα με την άποψη μερίδας νομικών, ζητείται με βάση νόμο που αφορά εργοδότες!

Νομικοί υποστηρίζουν ότι χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ διώκονται ποινικά για τις οφειλές τους στον Οργανισμό,  χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με αυτή τη νομική άποψη, οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ διώκονται ποινικά με βάση μια ανεπίτρεπτη αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 § 1 του Α.Ν. 86/1967, η οποία δεν καταλαμβάνει την συγκεκριμένη πράξη (μη καταβολή εισφορών αυτού του είδους) αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο την μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, δηλαδή των εισφορών που οφείλει να καταβάλλει ο εργοδότης για τους εργαζομένους του. 

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) από τις 2/5/2014 ζήτησε συνάντηση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με μοναδικό σκοπό να την ενημερώσει σχετικά για το απαράδεκτο της ποινικής δίωξης των οφειλετών του ΟΑΕΕ χωρίς να υπάρχει σχετικός ποινικός νόμος.

Αναλυτικότερα η ΟΕΣΥΝΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη σχετική επιστολή της:

«Σκοπός της συνάντησης είναι η κατ΄αρχήν αξιολόγηση, από την πλευρά σας, της εισήγησής μας υπέρ της αδυναμίας, κατ΄ορθή (κατά την άποψή μας) ερμηνεία του νόμου, ποινικής καταδίωξης των υπόχρεων που δεν καταβάλλουν ατομικές εισφορές στον ΟΑΕΕ όταν αυτές αφορούν αποκλειστικά τους ίδιους τους υποχρέους.

Είμαστε σίγουροι ότι έναρξη της διαβούλευσης διά της αιτούμενης συνάντησης μεταξύ υμών και της Ομοσπονδίας μας, όχι μόνο θα συμβάλει στην καλύτερη μελέτη και νομική αντιμετώπιση του φλέγοντος κοινωνικού, οικονομικού και νομικού ζητήματος της ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσει σε βάθος χρόνου και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών από τα ελληνικά δικαστήρια, και δη τα ποινικά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις