Logo

Σε δίκη 15 για τα ομόλογα



 
 

akropolis_4-8-2011Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών παραπέμπονται να δικαστούν 15 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του «κρυφού» ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξε υπερτιμημένο σε τρία ασφαλιστικά ταμεία.

Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, υιοθετεί στο σύνολό της την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα και δείχνει το εδώλιο στους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρίας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», της GP MORGAN και της NORTH ASSET MANAGEMENT, στους τότε υπεύθυνους των Ασφαλιστικών Ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ, στον πρώην ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, κ.ά.

Συγκεκριμένα, σε δίκη με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, παραπέμπονται οι: Γεώργιος Αποστολίδης, Σοφοκλής Πρινιωτάκης, Θεόδωρος Πρινιωτάκης, Γεώργιος Παπαμαρκάκης, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, Παναγιώτα Καραδήμα, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Γεώργιος Κονιδάρης, Κων/νος Χρηστίδης, Χαράλαμπος Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης.

Στο εδώλιο θα καθίσουν επίσης οι Νίκος Μπούγος, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Λιάτης και Άγγελος Λιάτης, αντιμετωπίζοντας – κατά περίπτωση – κατηγορίες για: απάτη κατά συναυτουργία, άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργία στην απιστία, υπόθαλψη εγκληματιών-καταχραστών του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και άμεση συνέργεια στη φοροδιαφυγή.

Όλα τα αδικήματα διώκωνται σε βαθμό κακουργήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Σκάνδαλο ομολόγων: Σκαμνί για 15 προτείνει ο εισαγγελέας


Τελευταίες Ειδήσεις